Neler yeni

Üniversite affı başvuru süresi 9 Aralık’a uzatıldı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
ab64c4d919c8ef9fd82a3b27ade603818495282986cc8b0ca596fc8be4da79d3.webp

YÖK, öğrenci affı başvurularının son tarihini 9 Aralık olarak açıkladı. Başvuranlar 2026‑2027 öğretim yılında üniversiteye başlayabilecek.

Yükseköğretim Kurulu, öğrenci affı başvurularının son tarihini 9 Aralık olarak duyurdu. Bu tarihe kadar ilişiği kesilen ya da kayıt hakkı elde eden öğrenciler, başvurularını ilgili yükseköğretim kurumuna yapabilecek.

Başvurusu kabul edilen adaylar, 2026‑2027 eğitim‑öğretim yılında üniversiteye yeniden başlayacak. Aff, intibak, ön lisans, lisans tamamlama, lisans ve lisansüstü programlarını kapsıyor. Kayıt tarihinden önceki yıllara ilişkin katkı payı ya da öğrenim ücreti alınmayacak. Ancak 2026‑2027 yılı için öğrenim ücreti hükümleri, başvuran öğrencilerde uygulanacak.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Üniversite affında detaylar netleşti: 9 Aralık’a kadar başvurulabilecek

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Terör olaylarının azalması, bölgedeki okullarda öğrenci ve öğretmen sayısının artmasına yol açtı. Sur, Hakkâri ve Şırnak’taki eğitim istatistikleri bu iyileşmeyi gösteriyor.

Manisa Yunusemre ilçesinde iki taşınmaz, 2026 yılı içinde artırma tarihleriyle birlikte satışa sunuldu. İlk taşınmaz Cumhuriyet Mahallesi, ikinci ise Muradiye Mahallesi’nde yer alıyor.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?