Neler yeni

Üniversite eğitiminde 3 yıl modeli gündemde

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
88d9354a52a5f93433c73ef81094d24cebaadeaeee62802a6d6642b091e0d863.webp

Enstitü Sosyal, Türkiye'deki lisans eğitiminin 4 yıldan 3 yıla indirilmesini önerdi. Yeni modelde müfredatın sadeleştirilerek staj ve proje odaklı bir yapıya geçilmesi hedefleniyor.

Enstitü Sosyal, Türkiye'deki mevcut 4 yıllık lisans eğitim sisteminin 3 yıla indirilmesi yönünde bir öneri sundu. Bu kapsamda 240 kredilik eğitim yükünün 180 krediye düşürülmesi planlanıyor.

Önerilen 2+1 modeline göre, öğrencilerin ilk iki yıl akademik dersleri tamamlaması, son yıl ise staj, proje ve sosyal sorumluluk çalışmalarına odaklanması öngörülüyor. Enstitü Sosyal Genel Koordinatörü Dr. İpek Coşkun Armağan, bu dönüşüm için müfredatın sadeleştirilmesinin şart olduğunu vurguladı. Söz konusu sistemin hayata geçebilmesi için Yükseköğretim Kanunu'nda gerekli yasal düzenlemelerin yapılması gerekiyor.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Enstitü Sosyal'den üniversite için 2+1 modeli! 4 yıl ezberi bozuluyor: Ders programları sadeleştirilecek

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

İstanbul'da trafikte makas atarak ilerleyen sürücü, emniyet ekiplerinin çalışmasıyla yakalandı. Sürücüye yüksek miktarda para cezası uygulanırken ehliyetine de el konuldu.

Adapazarı'nda yaklaşık altı aydır çevreye rahatsızlık veren kimliği belirsiz bir kişi mahalleliyi tedirgin ediyor. Vatandaşlar kendi güvenliklerini sağlamak için gece nöbeti tutuyor.

Konuyu görüntüleyenler

SosyalForum'a Hoş Geldiniz!

Sitemize henüz üye olmadınız mı? Binlerce güncel konuyu kaçırmamak, yorum yapmak ve sohbete katılmak için hemen aramıza katılın.

Şimdi Ücretsiz Üye Ol Hayır teşekkürler, ziyaretçi olarak okumaya devam edeceğim
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?