Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Trabzon'da yaşayan Mehtap Aksoy, babasına ait yüksek rakımlı arazide maviyemiş üretimi yaparak aile ekonomisine katkı sağlıyor. Ürünlerini dijital platformlar üzerinden Türkiye geneline ulaştıran Aksoy, üretim kapasitesini artırmayı hedefliyor.
Trabzon'un Yomra ilçesinde yaşayan Mehtap Aksoy, eğitim hayatını tamamladıktan sonra tarımsal üretime yönelerek dikkat çekici bir başarıya imza attı. Atatürk Üniversitesi Banka ve Sigorta Bölümü mezunu olan Aksoy, babasının 1300 rakımda kurduğu 5 dönümlük maviyemiş bahçesinin sorumluluğunu üstlenerek ticari bir girişim başlattı.
Yaklaşık 7 yıl önce atıl durumdaki arazide bulunan 250 fidanla ilgilenmeye başlayan Aksoy, zamanla bu süreci profesyonel bir üretim modeline dönüştürdü. Bölgede likarba ismiyle de bilinen maviyemişin yüksek antioksidan değerini fark eden genç girişimci, elde ettiği yıllık 300 kilogramlık ürünü sosyal medya kanalları aracılığıyla Türkiye'nin dört bir yanındaki tüketicilere ulaştırıyor.
Yüksek rakım ve eğimli arazi yapısı nedeniyle zorlu bir üretim süreci yürüten Aksoy, hasat döneminde büyük bir titizlik gösteriyor. Meyvenin hassas yapısı gereği günlük olarak toplanması gereken ürünler, taze tüketimin yanı sıra reçel ve marmelat gibi farklı formlarda da değerlendiriliyor. Aksoy, bu süreçte ürünlerin katma değerini artırmak için çeşitli çalışmalar yürüttüğünü belirtiyor.
Gelecek planları arasında üretim alanını genişletmek olduğunu ifade eden Aksoy, bahçesine yeni fidanlar eklemeyi hedefliyor. Özellikle devlet destekli aronya üretimine başlamak için hazırlık yapan girişimci, aile arazisini daha verimli kullanmak adına yeni bir bahçe kurmayı da planlıyor. Aksoy'un bu çabası, aile büyükleri tarafından da takdirle karşılanıyor.
Tarım sektöründeki bu girişimiyle hem kendi işini kuran hem de aile ekonomisine destek sağlayan Aksoy, yüksek rakımdaki bahçesinde organik tarım faaliyetlerini sürdürmeye kararlı olduğunu vurguluyor. Üretimdeki başarısını her geçen gün artıran genç girişimci, bölgedeki diğer üreticilere de örnek teşkil ediyor.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Babasının 1300 rakımdaki maviyemiş bahçesini gelir kapısına dönüştürdü