Yükseköğretim kurumlarından ilişiği kesilen öğrenciler için başlatılan af düzenlemesinde başvurular 9 Aralık tarihine kadar devam edecek. Hak kazanan öğrenciler 2026-2027 döneminde eğitimlerine kaldıkları yerden devam edebilecekler.
Yükseköğretim kurumlarında çeşitli nedenlerle eğitim hayatı kesintiye uğrayan öğrenciler için beklenen af süreci resmen başladı. Düzenlemeden faydalanmak isteyen adayların, 9 Aralık tarihine kadar ilgili üniversitelere müracaat etmeleri gerekiyor. Başvuru süreci, hazırlık sınıfı dahil olmak üzere ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarda ilişiği kesilen tüm öğrencileri kapsıyor.
Ayrıca, üniversite sınavını kazanmasına rağmen kayıt hakkını kullanmayan kişiler de belirlenen tarihe kadar başvuru yaparak bu haktan yararlanabilecek. Başvurusu onaylanan öğrenciler, gerekli intibak işlemlerinin tamamlanmasının ardından 2026-2027 eğitim öğretim yılında yeniden ders başı yapacaklar.
Öğrenciler için sağlanan en önemli kolaylıklardan biri de mali hükümlerle ilgili oldu. Af kapsamında üniversiteye geri dönen öğrencilerden, kayıt yaptırmadıkları geçmiş yıllara ait herhangi bir katkı payı veya öğrenim ücreti talep edilmeyecek. Ancak, 2026-2027 dönemi için geçerli olan güncel ücretlendirme politikaları uygulanmaya devam edecek. Uygulamanın detaylarına ve başvuru şartlarına dair tüm teknik bilgilere YÖK'ün resmi internet sayfası üzerinden erişim sağlanabiliyor.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Üniversite Affında Başvuru Tarihi Belli Oldu! Son Gün 9 Aralık
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Intel ve Fortinet, yeni nesil güvenlik işlemcisi SP6'yı geliştirmek amacıyla stratejik bir iş birliğine imza attı. Bu ortaklık, siber güvenlik teknolojilerinde performans ve tedarik zinciri güvencesini artırmayı hedefliyor.