Neler yeni

Üniversite Öğrencileri İçin Güncel Burs Seçenekleri ve Başvuru Şartları

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
e27768a0bbdb17d91d2b90c28e550cf663c1eb99d039ab7e359c39dad2cb1576.webp

Türkiye'deki çeşitli vakıflar ve kamu kurumları, üniversite öğrencilerine yönelik farklı tutarlarda burs imkanları sunuyor. Başvurular kurumların kendi kriterlerine göre çevrim içi sistemler veya üniversite birimleri üzerinden gerçekleştiriliyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki KYK, 2026 yılı için eğitim kademelerine göre farklı ödeme planları uygulamaktadır. Lisans öğrencileri aylık 4 bin TL, yüksek lisans öğrencileri 8 bin TL ve doktora öğrencileri 12 bin TL destek almaktadır. Başvurular e-Devlet üzerinden tek bir formla alınırken, değerlendirme sürecinde ailelerin ekonomik durumları esas alınmaktadır. Öte yandan Vakıflar Genel Müdürlüğü, maddi desteğe ihtiyaç duyan öğrencilere ekim ile mayıs ayları arasında sekiz ay boyunca aylık 4 bin TL ödeme yapmaktadır. Ancak KYK bursu alanların VGM bursundan yararlanamayacağı belirtilmektedir.

Özel vakıflar, başarı ve ihtiyaç kriterlerine göre çeşitli destekler sunmaktadır. Sabancı Vakfı, yeni yerleşen öğrencilere aylık 9 bin TL karşılıksız burs verirken, başvuruları üniversitelerin burs birimleri aracılığıyla kabul etmektedir. Türk Eğitim Vakfı'nın aylık 5 bin 800 TL tutarındaki bursu için başvurular 14 Eylül ile 8 Ekim tarihleri arasında alınmaktadır. Anadolu Vakfı ise ekimden hazirana kadar dokuz ay süren karşılıksız destekler sağlamaktadır.

Bazı kurumlar belirli bölümlere veya faaliyetlere öncelik vermektedir. İstanbul Sanayi Odası Vakfı, özellikle mühendislik programlarında okuyan öğrencilere öncelik tanımaktadır. Toplum Gönüllüleri Vakfı, bursun öğrencilerin ayda en az 16 saat gönüllülük yapmasını ve not ortalamasının 2.00'nin altına düşmemesini şart koşmaktadır. Akademik başarıyı teşvik eden TÜBİTAK ise temel ve sosyal bilimler gibi öncelikli alanlarda okuyan başarılı öğrencilere burs desteği sunmaktadır. Ayrıca millî sporcular, anlaşmalı vakıf üniversitelerinde yüzde 100 eğitim bursuyla okuma imkanına sahiptir.

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Las Vegas'tan Atlanta'ya giden bir Delta uçağında tespit edilen yetkisiz WiFi ağı nedeniyle internet erişimi geçici olarak kesildi. Uzmanlar olayın bir 'Evil Twin' saldırısı olabileceğini öngörüyor.

Yapay zeka destekli eğitim araçları pazarı hızla büyürken, bu teknolojilerin öğrenci gelişimi üzerindeki etkileri tartışılıyor. İngiltere'de dezavantajlı öğrenciler için umut vaat eden sistemler, bilişsel tembellik ve veri gizliliği gibi riskleri de beraberinde getiriyor.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?