- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 9,364
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi öğrencileri, geliştirdikleri insansız deniz aracı ve su altı roketiyle TEKNOFEST finallerinde yarışacak. Genç mühendis adayları, yerli yazılım ve özgün tasarımlarıyla birincilik kürsüsüne çıkmayı amaçlıyor.
Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) bünyesindeki KAAN Teknoloji Kulübü öğrencileri, teknoloji dünyasının önemli etkinliklerinden TEKNOFEST Mavi Vatan kapsamında düzenlenecek yarışmalarda üniversitelerini temsil etmeye hazırlanıyor. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Adana İl Başkanlığı tarafından desteklenen öğrenciler, uzun süren çalışmaların ardından geliştirdikleri projelerle finallerde boy gösterecek.
KAAN Ertuğrul Takımı, yerli yazılım altyapısıyla donatılmış insansız bir deniz aracı tasarladı. 11 kişilik ekip tarafından yaklaşık bir yıllık süreçte geliştirilen bu araç, üzerindeki kamera, LİDAR ve GPS sensörleri sayesinde su üzerindeki engelleri yapay zeka desteğiyle algılayabiliyor. Takım kaptanı Mustafa Dursun, aracın dubalarla oluşturulan parkurda otonom şekilde hareket edebildiğini belirterek, hedeflerinin en iyi yazılım ve tasarım ödüllerini kazanarak şampiyonluğa ulaşmak olduğunu ifade etti.
Kulübün bir diğer ekibi olan KAAN Muray Takımı ise Su Altı Roket Yarışması için özel bir tasarım hazırladı. Yedi kişilik ekip, köpek balıklarının kanat yapısından esinlenerek aerodinamik verimliliği artırılmış, basınca dayanıklı bir roket üretti. Takım kaptanı Furkan Alper, roketin su altında belirli bir rotayı takip edip ardından model roket fırlatma görevini başarıyla yerine getirebildiğini vurguladı. Sızdırmazlık testleri ve mühendislik analizleri tamamlanan proje, yarışma finallerinde jürinin beğenisine sunulacak.
Kocaeli'de 20-23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST Mavi Vatan finalleri, genç mühendis adayları için hem kişisel gelişim hem de profesyonel deneyim açısından büyük bir fırsat sunuyor. Finale kalmanın motivasyonlarını artırdığını belirten öğrenciler, yoğun bir hazırlık sürecinin ardından Adana'ya birincilikle dönmeyi hedeflediklerini dile getirdi.
1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Üniversitelilerin insansız deniz aracı ve su altı roketi TEKNOFEST Mavi Vatan'da boy gösterecek
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.