- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 20,904
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın görevden uzaklaştırılmasının ardından belediye meclisi yeni başkan vekilini seçmek üzere toplanacak. Mahkeme süreci nedeniyle ertelenen seçim süreci 5 Eylül'de gerçekleşecek.
İstanbul Valiliği, Üsküdar Belediyesi'ndeki başkan vekili seçimiyle ilgili önemli bir duyuru yayımladı. Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın, yürütülen bir soruşturma kapsamında 31 Temmuz 2026 tarihinde tutuklanması ve ardından İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasıyla başlayan süreç, yargı kararlarıyla yeni bir aşamaya taşındı.
Daha önce 5 Ağustos 2026 tarihinde yapılan meclis toplantısında Sibel Tan Çetinkaya başkan vekili olarak seçilmişti. Ancak İstanbul 2. İdare Mahkemesi, bu seçime ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bölge İdare Mahkemesi'nin de itirazı reddetmesi üzerine, belediye meclisinin yeniden toplanması zorunlu hale geldi.
Valilik tarafından yapılan açıklamada, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 45. maddesi uyarınca Üsküdar İlçe Belediye Meclisi'nin yeni başkan vekilini belirlemek üzere 5 Eylül 2026 Cumartesi günü saat 10.00'da toplanmasının kararlaştırıldığı belirtildi. Söz konusu seçim, belediyedeki idari boşluğun giderilmesi adına kritik bir adım olarak değerlendiriliyor.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
İstanbul Valiliği duyurdu: Üsküdar Belediyesi'nde seçim tarihi belli oldu!
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Kastamonu'nun Daday ilçesinde ormanlık alanda tomruk taşıyan bir kişi elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.