- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 23,176
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Üsküdar Belediyesi'ndeki usulsüzlük iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmada, gözaltına alınan Belediye Başkan Yardımcısı Amine Cansu Çelik adliyeye sevk edildi. Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Mithat Özdemir ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Üsküdar Belediyesi'ndeki yapı ve iskan ruhsatı işlemlerine yönelik başlatılan rüşvet ve irtikap soruşturması derinleşerek devam ediyor. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Belediye Başkan Yardımcısı Amine Cansu Çelik, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.
Aynı operasyon çerçevesinde gözaltına alınan bir diğer Belediye Başkan Yardımcısı Mithat Özdemir ise ifadesinin alınmasının ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Belediyedeki ruhsat süreçlerinde usulsüzlük yapıldığına dair ihbarlar ve mağdur beyanları üzerine başlatılan soruşturma, daha önce geniş çaplı operasyonlara sahne olmuştu. 29 Temmuz tarihinde düzenlenen eş zamanlı baskınlarda, aralarında Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın da bulunduğu çok sayıda isim gözaltına alınmıştı. Yapılan yargılamalar sonucunda Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, özel kalem müdürü Alihan Koçoğlu, mimar Burçin Çevik ve müteahhit Bülent Orhan Tozkoparan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Bazı şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest kalmıştı.
Soruşturma dosyasına giren iddialara göre, belediye iştiraki olan Kent AŞ görevlilerinin, yetkileri olmamasına rağmen kriptolu e-posta ağları üzerinden yapı ruhsatı süreçlerini koordine ettiği öne sürülüyor. MASAK verilerine dayandırılan tespitlerde, Kent AŞ ile müteahhitler arasında paravan danışmanlık sözleşmeleri imzalandığı ve bu yolla 361 milyon lirayı aşkın bir tutarın usulsüz şekilde elde edildiği iddia ediliyor. Soruşturma süreci, belediye birimlerindeki personel ve yöneticilerin ifadeleri doğrultusunda titizlikle sürdürülüyor.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Eskişehir-Seyitgazi kara yolunda meydana gelen trafik kazasında iki kişi yaralandı. Devrilen kamyonetteki yaralılar hastaneye sevk edildi.