Selam millet! Yine bir bug'ın peşinde sabaha kadar klavye başında sürünmekten gözlerimiz faltaşı gibi açıldı diyenler buraya! Hani o "Dün çalışıyordu bu, ne ara bozuldu?" ya da "Ben bunu nasıl yazdım da çalıştı?" dediğimiz anlar... İşte tam da bu kafayla boğuşurken, bir yandan da yapay zeka rüzgarı esiyor dört bir yanda. ChatGPT'ler, Copilot'lar... Kimimiz "Eyvah, işsiz mi kalacağız şimdi?" diye paniklesek de, kimimiz "Vay be, ne yardımcı tool'lar çıktı!" diye bakıyoruz olaya.
Bu kadar karmaşanın içinde, sıfırdan başlayıp bu dünyaya adım atmak isteyen taze kanlarımız da var. Onlara hangi dili öneririz bu devirde? Python, JavaScript, C#... Yoksa bambaşka, daha niş bir şey mi? Gelin, hep birlikte bu geliştirici dünyasının cilvelerini, buglarla savaşma stratejilerimizi, yapay zekaya bakış açımızı ve yeni başlayanlara vereceğimiz can suyu tavsiyeleri samimi bir ortamda paylaşalım. Sizin en gıcık kaptığınız ama çözünce havalara uçtuğunuz bug anınız neydi? Yapay zeka asistanları işinizi kolaylaştırıyor mu, yoksa "Bu bizim ekmeğimizle oynayacak mı?" diye kara kara düşündürüyor mu sizi? Ve en önemlisi, bu işe gönül verecek yeni arkadaşlara "kesinlikle şununla başla" diyeceğiniz dil hangisi olurdu, neden? Yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum!