Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Yükseköğretim Kurulu, vakıf üniversitelerinde öğrencilerden gelen şikayetler üzerine ücret uygulamalarını denetim altına aldı. Yeni düzenlemeyle ara sınıflarda ücret artışına yüzde 25 sınırı getirildi.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), vakıf üniversitelerinde öğrenim gören öğrencilerden gelen yoğun şikayetler üzerine harekete geçti. CİMER üzerinden iletilen ihbarları değerlendiren YÖK, bazı kurumların belirlenen kuralların dışına çıkarak öğrencilerden haksız ücretler talep ettiğini tespit etti. Bu kapsamda Yükseköğretim Denetleme Kurulu, usulsüz uygulamalara karşı denetimlerini sıkılaştırdı.
2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu çerçevesinde hazırlanan yeni usul ve esaslara göre, vakıf üniversitelerinin uyması gereken kurallar netleştirildi:
YÖK, kurallara aykırı hareket eden kurumlar hakkında ivedilikle işlem yapılacağını duyurdu. 9 Ağustos 2026 tarihinde yürürlüğe giren 7592 sayılı Kanun doğrultusunda, yeniden kayıt yaptıran öğrencilerin ücretleri intibak ettikleri sınıfın ücreti baz alınarak belirlenecek ve bu öğrencilerden ek bir ücret istenemeyecek. Üniversitelerin, öğrenim ücretlerine dair tüm işlemlerini bu yeni usul ve esaslara uygun şekilde yürütmeleri zorunlu tutuluyor.
2 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
YÖK'ten vakıf üniversitelerindeki öğrenim ücretlerine sıkı denetim
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi haftayı yükselişle tamamlarken, bankacılık ve holding endeksleri değer kazandı. Yatırımcılar gelecek hafta açıklanacak yoğun ekonomik veri gündemine odaklandı.