Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Yükseköğretim Denetleme Kurulu, belirlenen artış sınırını aşan 23 vakıf üniversitesi hakkında inceleme başlattı. Kurul, öğrencilerden gelen şikayetler üzerine mevzuata uyumu denetleyecek.
Yükseköğretim Denetleme Kurulu, vakıf üniversitelerinde uygulanan öğrenim ücreti artışlarına yönelik kapsamlı bir inceleme süreci başlattı. Hazırlık ve birinci sınıf dışındaki öğrenciler için belirlenen yüzde 25'lik artış sınırının aşılmasına dair gelen yoğun şikayetler, denetimlerin temel gerekçesini oluşturdu.
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına ulaşan ihbarları değerlendiren yetkililer, 23 farklı vakıf yükseköğretim kurumunun 2026-2027 akademik yılı ücret politikalarını mercek altına aldı. Söz konusu incelemeler, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun ilgili maddeleri ve Yükseköğretim Genel Kurulu'nun 8 Temmuz 2026 tarihli kararı doğrultusunda yürütülüyor. Kurul, üniversitelerin belirlediği ücretlerin mevzuata uygunluğunu ve öğrencilerin mağduriyet yaşayıp yaşamadığını detaylı bir şekilde analiz edecek.
Daha önce yapılan resmi açıklamalarda, öğrenci haklarını korumak amacıyla gelen tüm başvuruların ivedilikle işleme alınacağı vurgulanmıştı. Bu kapsamda başlatılan denetim süreci, vakıf üniversitelerinin belirlenen tavan fiyat uygulamalarına sadık kalıp kalmadığını ortaya koyacak. İnceleme sonucunda mevzuata aykırı hareket ettiği tespit edilen kurumlar hakkında gerekli idari işlemlerin yapılması bekleniyor. Yükseköğretim Kurulu, öğrenci aleyhine sonuç doğuran uygulamalara karşı denetimlerin günlük olarak devam edeceğini duyurdu.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
SON DAKİKA | Yükseköğretim Denetleme Kurulu şikayetler sonrası harekete geçti: 23 vakıf yükseköğretim kurumuna 'öğrenim ücreti' incelemesi
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
İstanbul'da terör saldırısı hazırlığında olduğu belirlenen DEAŞ'lı terörist, düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi. Çatışma sırasında bir vatandaş hayatını kaybetti.