Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Yükseköğretim Denetleme Kurulu, öğrenim ücreti artış sınırını ihlal ettiği iddia edilen 23 vakıf üniversitesini incelemeye aldı. Şikayetler üzerine başlatılan süreç, hazırlık ve birinci sınıf dışındaki öğrencileri kapsıyor.
Yükseköğretim Denetleme Kurulu, vakıf üniversitelerinde uygulanan öğrenim ücretlerine yönelik gelen şikayetleri değerlendirmeye aldı. Kurul, hazırlık ve birinci sınıf dışındaki öğrenciler için belirlenen yasal artış sınırlarına uyulmadığı yönündeki ihbarlar üzerine harekete geçti.
Bu kapsamda toplam 23 vakıf yükseköğretim kurumu hakkında resmi inceleme başlatıldı. Söz konusu üniversitelerin, belirlenen ücret artış oranlarını aşıp aşmadığı denetimler sonucunda netlik kazanacak. Kurul, öğrencilerden gelen şikayetleri titizlikle inceleyerek mevzuata aykırı bir durum olup olmadığını tespit etmeyi hedefliyor.
1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Yükseköğretim Denetleme Kurulu 23 vakıf yükseköğretim kurumu hakkında inceleme başlattı
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yasa dışı yollarla veri elde ettikleri gerekçesiyle 31 avukat hakkında gözaltı kararı çıkardı. Soruşturma kapsamında çok sayıda hukuk bürosunda arama yapılıyor.
Beyazıt Öztürk, sekiz yıllık aranın ardından Beyaz'la Joker programıyla Kanal D'de izleyiciyle buluştu. Program, eğlenceli içeriği ve Türkçeye gösterdiği özenle dikkat çekti.