Neler yeni

Vance'in ekibinde kritik istifa kararı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
49575e7b9e60ccdb23e97365d352b9abfdf8982a1b3f37b3f5559df0db3caa96.webp

ABD Başkan Yardımcısı Vance'in Ulusal Güvenlik Danışmanı Baker, görevinden ayrılacağını duyurdu. Vance, danışmanının yönetimdeki katkılarını överek teşekkürlerini iletti.

ABD yönetiminde dikkat çeken bir ayrılık haberi gündeme geldi. Başkan Yardımcısı Vance'in Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak görev yapan Baker, önümüzdeki haftalarda görevini bırakacağını duyurdu. Daha önce İran ile yürütülen diplomatik süreçlerde aktif rol üstlenen Baker, bu ayrılık kararını bir veda mesajıyla doğruladı.

Baker, yaptığı açıklamada görev süresi boyunca elde edilen başarılardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan, Başkan Yardımcısı ve Bakan Rubio'ya teşekkürlerini sundu. Bu süreçte sergilediği performansı inanılmaz bir yolculuk olarak tanımlayan danışmana, Vance'den de yanıt gecikmedi.

Vance, Baker'ın son derece yetenekli ve derinlikli bir isim olduğunu vurgulayarak, kendisinin ulusal güvenlik ekibinin vazgeçilmez bir parçası olduğunu ifade etti. Söz konusu ayrılık, yönetim kadrosundaki değişim iddialarını yeniden alevlendirdi. Baker'ın görevden ayrılma kararı, Beyaz Saray'daki stratejik kadroların geleceği açısından yakından takip ediliyor.

1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Hürmüzgan semalarında bir ABD İHA'sının İran tarafından düşürülmesi bölgedeki tansiyonu artırdı. Ateşkes süresinin dolmasına kısa süre kala ABD, İran'a karşı süresiz abluka tehdidinde bulundu.

TBMM'de kabul edilen yeni yasal düzenleme, Diyarbakır'da hem barış umutlarını hem de demokratikleşme beklentilerini beraberinde getirdi. Uzmanlar ve bölge halkı, sürecin silahların bırakılması açısından kritik bir adım olduğunu vurguluyor.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?