Vance'in Ulusal Güvenlik Danışmanı görevini bırakıyor

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
200aba8f158dc152231be65954289d86310a14d4fd179ad125ce389eec7c0574.webp

ABD Başkan Yardımcısı Vance'in Ulusal Güvenlik Danışmanı Andy Baker, önümüzdeki haftalarda görevinden ayrılacağını duyurdu. Vance, danışmanının yönetim ekibine sağladığı katkılardan dolayı teşekkür etti.

ABD Başkan Yardımcısı Vance'in Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak görev yapan Andy Baker, önümüzdeki haftalarda görevinden ayrılacağını açıkladı. Daha önce ABD ile İran arasındaki diplomatik görüşmelerde yer alan Baker, görev süresini inanılmaz bir yolculuk olarak nitelendirdi.

Baker, Başkan, Başkan Yardımcısı ve Bakan Rubio'ya minnettar olduğunu ifade ederken, Vance de danışmanının yeteneklerine vurgu yaptı. Vance, Baker'ın yönetim ekibinin ulusal güvenlik stratejilerinde vazgeçilmez bir rol oynadığını belirterek, kendisine üstün hizmetlerinden dolayı teşekkürlerini iletti. Baker'ın ayrılışına dair detaylar henüz netleşmezken, yönetim kadrosundaki bu değişikliğin önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi bekleniyor.

1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

ABD basını: Vance'in Ulusal Güvenlik Danışmanı görevinden ayrılacak

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Hürmüzgan semalarında bir ABD İHA'sının İran tarafından düşürülmesi bölgedeki tansiyonu artırdı. Ateşkes süresinin dolmasına kısa süre kala ABD, İran'a karşı süresiz abluka tehdidinde bulundu.

TBMM'de kabul edilen yeni yasal düzenleme, Diyarbakır'da hem barış umutlarını hem de demokratikleşme beklentilerini beraberinde getirdi. Uzmanlar ve bölge halkı, sürecin silahların bırakılması açısından kritik bir adım olduğunu vurguluyor.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?