Neler yeni

Venezuela'daki depremlerde bilanço ağırlaşıyor: 5 bin 69 can kaybı

SosyalForum

Üye
Forum Üyesi
venezuela-depremaa-2473871.jpg

Venezuela'daki depremlerde bilanço ağırlaşıyor: 5 bin 69 can kaybı

Venezuela'da 24 Haziran tarihinde meydana gelen 7,2 ve 7,5 büyüklüğündeki iki şiddetli depremin ardından can kaybı sayısı 5 bin 69'a yükseldi. Resmi kaynaklarca yapılan açıklamaya göre, felaketin bilançosu ağırlaşmaya devam etmektedir. Ülkeyi sarsan bu çifte deprem, bölgede geniş çaplı yıkıma neden olmuştur ve binlerce kişinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanmıştır.

Depremlerin etkilediği bölgelerde arama kurtarma faaliyetleri aralıksız sürdürülmektedir. Bölgeden gelen ilk bilgiler, çok sayıda yapının hasar gördüğünü veya tamamen yıkıldığını göstermektedir. Bu denli yüksek bir can kaybı sayısı, depremlerin şiddetinin ve etkilediği alanın genişliğinin bir göstergesi olarak değerlendirilmektedir. Felaketin boyutları, ülkenin genelinde büyük üzüntü yaratmıştır.

Venezuela hükümeti, afet bölgesindeki durumu kontrol altına almak ve mağdurlara yardım ulaştırmak amacıyla acil durum eylem planlarını devreye sokmuştur. Uluslararası toplumdan da destek mesajları ve yardım teklifleri gelmeye başlamıştır. Deprem bölgesindeki güvenlik ve sağlık ihtiyaçları öncelikli konular arasında yer almakta olup, ilgili tüm kurumlar koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?