Neler yeni

Venezuela'dan enerji sektöründe dev hamle: Chevron ve Eni ile yeni anlaşmalar

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
58149ab6e905dc3547ac522a2e4d2e2c5dbde1fcafd2f98fa885d6762100b511.webp

Venezuela, enerji altyapısını güçlendirmek ve petrol üretimini artırmak amacıyla Chevron, Eni ve GE Vernova ile kapsamlı anlaşmalar imzaladı. Ülke, önümüzdeki dönemde milyarlarca dolarlık yatırım çekmeyi hedefliyor.

Venezuela hükümeti, enerji sektöründeki üretim kapasitesini artırmak ve altyapısını modernize etmek amacıyla uluslararası enerji devleriyle yeni iş birliği anlaşmalarına imza attı. Bu kapsamda, ABD merkezli Chevron şirketi ile Petroboscan, Petropiar ve Petroindependencia ortaklıklarına ait sözleşmeler, ocak ayında yürürlüğe giren hidrokarbon yasasına uygun olarak güncellendi.

Chevron'un Venezuela'daki faaliyetlerini genişletme stratejisi doğrultusunda, önümüzdeki beş yıl içinde ülkeye 7 milyar dolarlık yatırım yapması ve petrol üretim kapasitesini iki katın üzerine çıkarması hedefleniyor. Taraflar ayrıca, hidrokarbon rezervlerine erişim imtiyazı karşılığında ödenecek bonuslar için kapsamlı bir ödeme planı üzerinde uzlaştı.

İtalyan enerji şirketi Eni ile de önemli bir adım atıldı. PDVSA, dünyanın en zengin ham petrol yataklarından biri olan Orinoco Petrol Kuşağı'ndaki Junin 5 bloğunun işletilmesi için Eni ile üretim paylaşımı sözleşmesi imzaladı. Bu anlaşma, saha geçiş protokollerini de kapsayarak bölgedeki operasyonel verimliliği artırmayı amaçlıyor.

Enerji altyapısının güçlendirilmesi hedefiyle ABD merkezli GE Vernova ile de stratejik bir ortaklık kuruldu. Bu iş birliği sayesinde, petrol tesislerinin elektrik altyapısının yenilenmesi ve enerji arz güvenliğinin sağlanması planlanıyor. Ayrıca, doğudaki Budare-Elotes sahası için Primavera firmasıyla üretim ortaklığına gidildi.

Venezuela Geçici Devlet Başkanı Delcy Rodriguez, 28 Ağustos tarihinde imzalanan ve 65 milyar varillik rezervin çıkarılmasını öngören mutabakatın önemine vurgu yaptı. Rodriguez, bu sürecin karşılıklı faydaya dayalı olduğunu belirterek, ABD yönetimiyle kurulan diyaloğun hem Venezuela hem de ABD halkı için olumlu sonuçlar doğurmasını beklediklerini ifade etti. ABD Enerji Bakanı Chris Wright ise bu gelişmeleri "tarihi bir gün" olarak nitelendirerek, sürecin hızla ilerletilmesi konusunda kararlı olduklarını belirtti.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Venezuela'dan petrol hamlesi: Chevron ve Eni ile yeni anlaşmalar

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?