Venezuela'dan ulaşan son dakika bilgisine göre, ülkede yaşanan deprem felaketinin ardından yürütülen arama kurtarma faaliyetlerine katılan uluslararası ekipler, Venezuela Geçici Devlet Başkanı Delcy Rodriguez tarafından kahramanlık nişanı ile onurlandırıldı. Bu anlamlı törende, Türkiye'den gelen arama kurtarma birlikleri de gösterdikleri üstün başarı ve fedakarlıklar nedeniyle nişan almaya hak kazandı. Venezuela hükümeti, zorlu şartlar altında görev yapan ekiplerin insanüstü çabalarını bu jestle takdir ettiğini bildirdi.
Depremin vurduğu bölgelerde hayat kurtarmak için gece gündüz demeden çalışan arama kurtarma ekipleri, uluslararası dayanışmanın ve insanlığın en güzel örneklerinden birini sergiledi. Türk arama kurtarma ekipleri, sahip oldukları bilgi, deneyim ve donanımla Venezuela'da enkaz altından çıkarılan kişilerin kurtarılmasına önemli katkılar sağladı. Bu nişan, yalnızca kurtarma ekiplerinin fiziki çabalarını değil, aynı zamanda taşıdıkları umudu ve uluslararası iş birliğinin gücünü de sembolize etmektedir.
Gerçekleştirilen törenle, Venezuela halkının ve devletinin, felaket anında kendilerine uzatılan yardım eline ve gösterilen cesarete duyduğu minnet duygusu resmiyet kazandı. Yabancı arama kurtarma ekiplerine verilen bu kahramanlık nişanı, insani yardım operasyonlarının önemini bir kez daha gözler önüne sermiş ve uluslararası toplum arasındaki bağları güçlendiren anlamlı bir adım olmuştur.