Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Vergi Denetim Kurulu, 2024 yılının ilk altı ayında gerçekleştirdiği incelemelerde matrah farkında ciddi bir artış kaydetti. Hazine ve Maliye Bakanlığı, kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında denetimlerini yoğunlaştırdı.
Vergi Denetim Kurulu, 2024 yılının ilk yarısına ilişkin denetim verilerini paylaştı. Bu dönemde toplam 33 bin 455 mükellef incelenirken, 101 bin 301 adet rapor hazırlandı. Yapılan incelemeler sonucunda 354,2 milyar liralık matrah farkı ve azaltılan zarar tutarı tespit edildi. Söz konusu rakam, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 96,65 oranında bir artışa işaret ediyor.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, denetim süreçlerinde risk analizine dayalı bir strateji izlediklerini vurguladı. Ayrıca ülke genelinde 36 farklı ilde bulunan 761 adreste fiili envanter denetimleri gerçekleştirilerek kayıt dışı faaliyetlerin önüne geçilmesi hedeflendi.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Vergide 354 milyar liralık kaybın önüne geçildi! Bakan Şimşek'ten kayıt dışı ekonomi mesajı
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Maher Holding Sigorta Grubu, kaskosu olmayan araç sahiplerine yönelik geliştirdiği yeni ürünlerle sigorta pazarını genişletmeyi amaçlıyor. Şirket, muafiyetli modellerle daha erişilebilir bir kasko deneyimi sunuyor.
Küresel piyasalardaki petrol fiyatı artışları yurt içindeki akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıdı. Motorin grubunda gerçekleşen fiyat artışı sonrası bazı illerde litre fiyatı 85 TL seviyesinin üzerine çıktı.