Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Vergi Denetim Kurulu, Rapor Otomasyon Sistemi'nin kapsamını sahte belge kullananları da içerecek şekilde genişletti. Yeni düzenlemeyle inceleme süreçleri hızlanırken raporlama süresi 21 güne kadar indi.
Vergi Denetim Kurulu (VDK), sahte belgeyle mücadele stratejisi kapsamında dijital denetim kapasitesini güçlendirmeye devam ediyor. Kurum tarafından yürütülen Rapor Otomasyon Sistemi'nin kapsamı, yapılan yeni düzenlemeyle genişletildi. Daha önce yalnızca sahte belge düzenleyenlere yönelik incelemelerde kullanılan sistem, artık sahte belge kullanan mükellefleri de kapsayacak şekilde güncellendi.
VDK yetkilileri, bu adımın sahte belgeyle mücadelede dijital denetim zincirini tamamladığını belirtti. Raporlama süreçlerini hızlandırmak, hata payını minimize etmek ve standart bir denetim yapısı oluşturmak amacıyla geliştirilen sistem, bugüne kadar 20 bini aşkın raporun hazırlanmasında aktif rol oynadı. Otomasyon sayesinde, sahte belge düzenleme incelemelerinde raporlama süreleri 21 güne kadar geriledi.
Yeni modülün devreye girmesiyle birlikte, sahte belge düzenleyen ve kullanan taraflara yönelik incelemelerin çok daha hızlı ve standart bir şekilde yürütülmesi hedefleniyor. VDK, bu dijital dönüşümle vergi incelemelerindeki tekrarlayan işlemleri azaltarak denetim etkinliğini artırmayı amaçlıyor. Söz konusu sistem, vergi kayıp ve kaçağıyla mücadelede teknolojik altyapının önemini bir kez daha ortaya koyuyor.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Vergide sahte belge sunan yandı! 21 güne kadar indi, takip genişliyor
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Geçen yıl kuraklıktan olumsuz etkilenen arpa üretiminin, elverişli iklim koşulları sayesinde bu yıl yüzde 50 artması öngörülüyor. Toprak Mahsulleri Ofisi ise alım fiyatlarını güncelledi.