Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Vergi müfettişleri yılın ilk yarısında gerçekleştirdikleri denetimlerde 354,2 milyar liralık matrah farkı belirledi. Söz konusu rakam geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 57 oranında artış kaydetti.
Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesindeki vergi müfettişleri, yılın ilk altı ayını kapsayan denetim faaliyetlerinde önemli bir sonuca ulaştı. Yapılan incelemeler sonucunda 354,2 milyar liralık matrah farkı ortaya çıkarıldı.
Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 57'lik bir artışa işaret eden bu verilerde, vergiye gönüllü uyumu artırmaya yönelik stratejiler etkili oldu. Bakanlık tarafından uygulanan izaha davet, rehberlik ve gözetim gibi mekanizmaların, denetim süreçlerinin verimliliğini artırdığı ve kayıt dışı ekonomiyle mücadelede önemli bir rol oynadığı belirtildi.
1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Vergi müfettişleri, yılın ilk 6 ayında 354,2 milyar liralık matrah farkını ortaya çıkardı
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Giresun'un Piraziz ilçesinde elektrik dağıtım şirketine ait bir helikopter tarama çalışması sırasında düştü. Olay yerine kurtarma ekipleri sevk edilirken, can kaybı veya yaralanmalara ilişkin resmi bir açıklama henüz yapılmadı.
Ons altındaki yükselişle birlikte gram altın 7.000 lira seviyesini aşarak yeni bir rekora imza attı. Piyasalar şimdi ABD Merkez Bankası'nın faiz kararlarına odaklandı.