Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün 2026-2027 eğitim dönemi burs başvuru takvimi henüz duyurulmadı. Başvuruların geçmiş yıllardaki gibi ekim ayında başlaması öngörülüyor.
Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) tarafından sağlanan karşılıksız burs destekleri için 2026-2027 eğitim öğretim yılı başvuru süreci henüz başlamadı. Öğrencilerin merakla beklediği başvuru takvimi hakkında kurumdan henüz resmi bir açıklama gelmedi. Geçmiş yıllardaki uygulama takvimi göz önüne alındığında, başvuruların ekim ayının ilk veya ikinci haftasında başlaması bekleniyor.
VGM burs başvuruları, kurumun resmi internet sitesi üzerinden yayımlanacak başvuru formunun doldurulmasıyla gerçekleştirilecek. Başvuru sonuçları da yine aynı platform üzerinden ilan edilecek. Ortaöğrenim ve yükseköğrenim bursları, öğrencilerin eğitim gördükleri illerin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlükleri tarafından takip edilerek ödenmektedir.
VGM burslarından yararlanabilmek için belirli kriterlerin karşılanması gerekmektedir. Özellikle kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı veya burs alan öğrenciler, VGM bursuna başvuru yapamamaktadır. Ayrıca, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden muhtaç aylığı alanlar da bu destekten faydalanamaz.
Yükseköğrenim bursu alan öğrencilerin başarı durumları her yıl takip edilmektedir. Genel not ortalaması 4.00 üzerinden 2.00'nin altına düşen veya öğrencilik durumu sona eren kişilerin bursları kesilmektedir. Ayrıca, KYK bursu alan öğrencilere VGM tarafından burs verilmemektedir; bu nedenle sonuçlar KYK'nın açıklama takvimiyle uyumlu şekilde duyurulmaktadır.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
İstanbul Tuzla'da bir iş yerinde çıkan yangın paniğe neden oldu. İtfaiye ekipleri alevleri söndürmek için çalışma başlattı.