Viyana'da müze soygunu: Mısır kraliyetine ait kolye çalındı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Katılım
26 May 2026
Mesajlar
16,809
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
1c1432c67b679168000e99b843417414921cc6e814bd479beafac8c8007a8f7e.webp


Viyana Uygulamalı Sanatlar Müzesi'ne giren iki kişi, Mısır kraliyet ailesine ait paha biçilmez bir kolyeyi çalarak kayıplara karıştı. Tarihi mücevherin çalınmasının ardından müzedeki sergi ziyarete kapatıldı.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da bulunan Uygulamalı Sanatlar Müzesi (MAK), oldukça cüretkar bir soygun olayına sahne oldu. Müze ziyaretçisi gibi bilet alarak içeri giren iki şüpheli, sergi salonunda bulunan cam vitrini çekiçle kırarak Mısır kraliyet ailesine ait tarihi bir kolyeyi çaldı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülere rağmen soyguncular, hızla olay yerinden uzaklaşarak izlerini kaybettirmeyi başardı.

Çalınan mücevher, ünlü Fransız markası Van Cleef & Arpels tarafından tasarlanmış olup 673 değerli taştan oluşan 200 karatlık bir eserdir. Tarihi önemi oldukça yüksek olan bu kolye, 1939 yılında Kraliçe Nazlı tarafından kızı Prenses Fevziye'nin, İran Şahı Muhammed Rıza Pehlevi ile gerçekleştirdiği düğün töreninde takılmıştı. Mücevher dünyasında "beyaz mücevherin zaferi" olarak nitelendirilen bu eşsiz parça, haziran ayından bu yana müzede sergilenen 500 eserlik özel koleksiyonun bir parçasıydı.

Olayın ardından müze yönetimi, soruşturmanın selameti gerekçesiyle detaylı bir açıklama yapmaktan kaçınırken, sergi alanı ziyarete kapatıldı. Avrupa genelinde son dönemde artış gösteren müze soygunları, güvenlik güçlerini alarma geçirdi. Yetkililer, Viyana'daki bu yüksek profilli hırsızlığın diğer Avrupa müzelerini hedef alan organize suç örgütleriyle bağlantılı olup olmadığını araştırıyor. Polis ekipleri, çalınan tarihi kolyenin izini sürmeye devam ediyor.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Mısır kraliyetine ait elmas kolye Viyana'daki müzeden çalındı

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Fenerbahçe, Nice takımında forma giyen genç savunma oyuncusu Kojo Peprah Oppong'u transfer etmek için İstanbul'a getirdi. Ganalı futbolcunun sağlık kontrollerinin ardından resmi sözleşmeye imza atması bekleniyor.
 

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

  • Güncel Gündem & Haberler

  • Teknoloji & Yapay Zeka

  • Bilim, Kültür & Tarih

  • Eğlence, Magazin & Yaşam


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?
    Üst