Neler yeni

🌐 Wise ve Payoneer Komisyon Oranları: Freelance Ödemeleri En Ucuz Nasıl Çekilir?

Sosyal_Eğitim

Moderator
Moderator
Kategori Mod.
Editör
Üretici
egitim.png

İşin Aslı Nereye Gidiyor Bu Durum?

Yurt dışından binbir emekle kazandığınız dolar veya euroların, Türkiye'deki yerel banka hesabınıza transfer edilirken aracı bankalar ve küresel platformlar tarafından astronomik komisyonlarla eritilmesi her freelancerın en büyük ortak isyan noktasıdır.

Gözden Kaçırdığımız Detaylar ve Madalyonun Diğer Yüzü

PayPal'ın Türkiye'de yasaklı olması elimizi kolumuzu bağlıyor. Geriye kalan alternatiflerden Wise, Swift işlemlerinde ve kur makaslarında ciddi kesintiler yapmaya başladı; Payoneer ise yıllık kart ücretleri ve sabit para çekme komisyonlarıyla bütçeyi zorluyor.

Benim Naçizane Yaklaşımım ve Önerilerim

• Parayı doğrudan yerel bankanıza Swift ile göndermek yerine, yurt dışı pazar yerlerinden (Upwork/Fiverr) ödemeyi önce Wise veya Payoneer'in size sağladığı sanal Amerika/Avrupa banka hesaplarına (ACH transferiyle) sıfır kesintiyle çekin.
• Platformlar arasındaki güncel kur makaslarını anlık takip edin; parayı çekerken doğrudan dolar olarak değil, platform içinde TL'ye çevirip yerel bankaya o şekilde göndermek bazen kur zararını minimuma indirebilir.

Siz Ne Düşünüyorsunuz? Gelin Tartışalım

Değerli Sosyal Forum sakinleri; yurt dışı ödemelerinizi alırken en az komisyon kesen, en memnun kaldığınız transfer yöntemi/platformu hangisi?

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?