Neler yeni

Yabancı okullardan Türk okullarına geçişte denklik kolaylığı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
e2533877d621efdcee2e72459ecf65ada131e7db95c457df30f91cbc58e8ede8.webp

Milli Eğitim Bakanlığı, izinsiz faaliyet gösteren yabancı okullardaki öğrencilere Türk okullarına geçiş hakkı tanıdı. Öğrenciler 2026 yılı sonuna kadar denklik başvurusu yapabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye'de yasal statüsü bulunmayan yabancı okullarda eğitim gören öğrencilere yönelik yeni bir düzenleme hayata geçirdi. Bu kapsamda, söz konusu okullardan Bakanlığa bağlı Türk okullarına geçiş yapmak isteyen öğrenciler için denklik süreci başlatıldı.

Öğrencilerin mağduriyet yaşamaması adına atılan adım doğrultusunda, denklik başvuruları için 31 Aralık 2026 tarihine kadar süre tanındı. Belirlenen tarihe kadar başvuru yapan öğrenciler, gerekli şartları sağlamaları durumunda Türk eğitim sistemine dahil olabilecekler.

1 kaynak ve 2 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

MEB'den, izinsiz faaliyet yürüten yabancı okullardan Türk okullarına geçişe denklik imkanı

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

TÜRKSAT uydularındaki geçiş süreci, bazı kullanıcıların televizyon yayınlarının kesilmesine neden oldu. Bu durumu fırsata çeviren bazı teknik servisler, basit bir frekans ayarı için yüksek ücretler talep ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Doğu Karadeniz için kuvvetli yağış uyarısında bulunurken, AKOM İstanbul'da sıcaklıkların artacağını belirtti. Kars'ta ise yaz ortasında yağan dolu bölgeyi beyaza bürüdü.

Konuyu görüntüleyenler

SosyalForum'a Hoş Geldiniz!

Sitemize henüz üye olmadınız mı? Binlerce güncel konuyu kaçırmamak, yorum yapmak ve sohbete katılmak için hemen aramıza katılın.

Şimdi Ücretsiz Üye Ol Hayır teşekkürler, ziyaretçi olarak okumaya devam edeceğim
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?