Eskişehir'den eğitim uçuşu için kalkan F-16 savaş uçağı Yalova'da kaza kırıma uğradı. Fırlatma sistemiyle kurtulan pilotun tedavisi sürerken olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.
Eskişehir 1'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan eğitim amacıyla havalanan F-16 tipi savaş uçağı, Yalova'da 18'inci Hava Ana Üs Komutanlığı yakınlarında kaza kırıma uğradı. Çiftlikköy ilçesi Taşköprü mevkiinde meydana gelen olayda, uçağın düşüşüyle birlikte bölgedeki ağaçlık alanda yangın çıktı.
Kazanın hemen ardından fırlatma sistemini kullanarak uçaktan ayrılan Kurmay Yarbay E.T., bölgeye sevk edilen ekipler tarafından Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yetkililer, pilotun sağlık durumunun iyi olduğunu ve hayati tehlikesinin bulunmadığını belirtti.
Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı, olayın nedenlerini belirlemek amacıyla derhal soruşturma başlattı. Bu kapsamda bir Cumhuriyet Başsavcı vekili ile iki savcı görevlendirildi. Olay yerinde incelemelerde bulunulması ve bilirkişi heyetinin kaza kırım raporu hazırlaması için gerekli talimatlar verildi.
Öte yandan, kazanın gerçekleştiği anlara ait yeni görüntüler kamuoyuna yansıdı. Görüntülerde uçağın düştüğü ve ardından çevredeki ağaçlık alanın alev aldığı anlar yer aldı. Kazanın kesin nedeni, bilirkişi incelemelerinin tamamlanmasının ardından netlik kazanacak. Bölgedeki güvenlik önlemleri ve inceleme çalışmaları devam ediyor.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Yalova'da F16 eğitim uçağı kaza kırıma uğramıştı! Yeni görüntüler ortaya çıktı
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.