Yalova'da eğitim uçuşu gerçekleştiren Hava Kuvvetleri'ne ait bir F-16 uçağı kaza kırıma uğradı. Pilotun atlayarak kurtulduğu olayda herhangi bir can kaybı yaşanmadı.
Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görev yapan bir F-16 savaş uçağı, planlı eğitim uçuşu sırasında Yalova semalarında kaza kırıma uğradı. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada, uçağın eğitim faaliyetleri esnasında düştüğü ve pilotun fırlatma koltuğunu kullanarak uçaktan başarıyla ayrıldığı belirtildi.
Olayın ardından bölgeye sevk edilen ekipler ve Yalova Valisi Ahmet Hamdi Usta, kaza mahallinde incelemelerde bulundu. Vali Usta, uçağın 18. Ana Üs Komutanlığı yerleşkesinin dışında, yerleşim yeri bulunmayan boş bir araziye düştüğünü ifade etti. Usta, yaptığı açıklamada, "Herhangi bir sivil veya askeri personelimizde sıkıntı yok" ifadelerini kullanarak, kazanın can kaybına yol açmadığını doğruladı.
Kazadan sağ kurtulan pilot, tedbir amaçlı olarak sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye sevk edildi. Yetkililer, pilotun sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi. Kaza bölgesinde güvenlik önlemleri alınırken, uçağın düşüş nedenini belirlemek üzere teknik bir kaza kırım ekibi görevlendirildi.
Milli Savunma Bakanlığı, kazaya ilişkin detaylı incelemelerin sürdüğünü ve olayın kesin nedeninin yapılacak teknik analizler sonucunda kamuoyuyla paylaşılacağını duyurdu. Bölgedeki incelemeler devam ederken, askeri yetkililer kaza alanında gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığını ve herhangi bir sivil kaybın yaşanmadığını teyit etti.
3 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
MSB: Yalova'da F-16 uçağı eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğradı
Son dakika: Yalova'da F-16 eğitim uçağı düştü! MSB'den ilk açıklama