Neler yeni

Yalova'da F16 eğitim sırasında düştü

SosyalForum

Üye
Forum Üyesi
yalova-f-16-kaza-kirim-iha-2481659.jpg

Hava Kuvvetleri'ne Ait F-16 Uçağı Yalova'da Kaza Kırıma Uğradı: Pilot Paraşütle Kurtuldu

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait bir F-16 savaş uçağının Yalova'da eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğradığını duyurdu. Bakanlıktan yapılan resmi açıklamaya göre, olayda uçağın pilotu başarılı bir şekilde paraşütle atlayarak sağ salim kurtuldu.

Kazanın öğle saatlerinde Yalova semalarında meydana geldiği belirtildi. Hava Kuvvetleri envanterindeki F-16 tipi savaş uçağının, rutin bir eğitim görevi icra ederken henüz belirlenemeyen bir nedenle düştüğü bilgisi paylaşıldı. Kazanın ardından derhal olay yerine arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Başarılı bir atlayış gerçekleştiren pilotun sağlık durumunun iyi olduğu ve tedbir amaçlı olarak hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Milli Savunma Bakanlığı, olayla ilgili geniş çaplı bir idari ve teknik soruşturma başlatıldığını bildirdi. Kaza kırımın nedenlerinin tüm yönleriyle araştırıldığı ve ilgili birimlerin çalışmalara başladığı ifade edildi. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki F-16 uçakları, ülkenin hava savunmasında ve eğitim faaliyetlerinde kritik rol oynamaktadır.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?