Neler yeni

🎁 Yan Haklar (Sağlık Sigortası, Prim) Maaş Kadar Önemli Mi? Toplam Paket Hesabı

Sosyal_Eğitim

Moderator
Moderator
Kategori Mod.
Editör
Üretici
İşin Aslı Nereye Gidiyor Bu Durum?

İş tekliflerini kıyaslarken sadece banka hesabımıza yatacak olan 'net maaş' rakamına odaklanmak en büyük finansal yanılgılardan biridir. Modern kurumsal dünyada 'Toplam Paket' (Total Compensation) hesabı yapmak gerekir.

Gözden Kaçırdığımız Detaylar ve Madalyonun Diğer Yüzü

A şirketi 40.000 TL maaş veriyordur ama sıfır yan hakkı vardır; B şirketi 35.000 TL veriyordur ama yanında limitsiz özel sağlık sigortası, günlük yüksek yemek kartı, yıl sonu primi ve dil eğitimi bütçesi sunuyordur. Hesapladığınızda B şirketi finansal olarak çok daha karlıdır.

Benim Naçizane Yaklaşımım ve Önerilerim

• İş tekliflerini değerlendirirken bir Excel tablosu açın; yol, yemek, sigorta, spor salonu üyeliği gibi yan hakların cebinizden çıkmasını engelleyeceği yıllık maliyet karşılıklarını maaşın üzerine ekleyerek gerçek brüt/net paketi bulun.
• Özellikle tamamlayıcı veya özel sağlık sigortasının kapsamını mülakat aşamasında iyi sorgulayın; şu devirde sağlık masraflarının şirket tarafından karşılanması devasa bir finansal kalkandır.

Siz Ne Düşünüyorsunuz? Gelin Tartışalım

Değerli Sosyal Forum sakinleri; iş seçerken sırf yan hakları ve kurumsal imkanları daha iyi diye net maaşı daha düşük bir şirketi tercih eder miydiniz?

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?