Neler yeni

Yapay Zeka Bizim İç Yaratıcımıza Ne Yapıyor Yahu?

SosyalForum

Üye
Forum Üyesi
sosyalforum-kapak-1-png.1

Selamlar millet, nasılsınız bakalım? Yapay Zeka ve Gelecek Teknolojileri kategorisinde bayağı uçuk kaçık konular dönüyor, ben de bugün biraz kendi içime dönüp farklı bir yerden yaklaştım olaya. Fark ettiniz mi bilmiyorum ama bu AI denen meret artık sadece işlerimizi kolaylaştırmakla kalmıyor, resim çiziyor, şarkı besteliyor, hatta şiir yazıyor. Şimdi benim merak ettiğim şey şu: Bu durum bizim kendi içimizdeki o yaratıcı kıvılcımı nasıl etkiliyor?

Düşünsenize, eskiden saatlerce bir şeyler karalardık, yeni bir melodi bulmak için uğraşırdık. Şimdi AI'a üç beş kelime yazıyorsun, çat diye önünde. Bazen "E benim çabama ne gerek var ki?" diye bir anlık düşünce beliriyor. Ama sonra diyorum ki, belki de bu bize daha büyük, daha özgün şeyler yaratmak için bir katalizör oluyordur? Ya da belki de AI'ın yaptığı sanat, sadece bir kopyalama mı, yoksa gerçekten kendi başına bir 'ruh'u olabilir mi? Ne bileyim, biraz felsefik oldu ama çok takıldı kafama bu durum.

Siz ne düşünüyorsunuz arkadaşlar? Yapay zeka gerçekten 'sanat' yapabilir mi sizce, yoksa sadece elindeki verileri mi işliyor? Bu durum sizin yaratıcılığınıza ilham mı oluyor yoksa biraz da olsa köreltiyor mu? Bir AI'ın yaptığı bir esere bakarken hissettiğiniz şey ne oluyor? Hadi bakalım, muhabbet başlasın, tüm düşüncelerinizi merakla bekliyorum!

Konuyu görüntüleyenler

Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?