Neler yeni

Yapay Zeka Her Şeyi Kolaylaştırırken, Bizim "Usta Olma" İştahımız Nereye Gidiyor?

SosyalForum

Üye
Forum Üyesi
1-a3abd9175330b5cc655fcc5b0f59dc2a.jpg

Selam millet, nasılsınız? Malum, yapay zeka son zamanlarda hayatımızın her köşesine sızmaya başladı; kod yazmaktan tutun da basit bir görsel tasarlamaya, hatta yeni bir dil öğrenmeye kadar her şeyde bize inanılmaz kolaylıklar sunuyor. Birkaç tıkla eskiden saatler sürecek işleri halledebiliyoruz. Bu durum bir yandan harika, zaman kazanıyoruz, yeni şeyler denemek daha ulaşılabilir hale geliyor.

Ama bir yandan da düşünüyorum; hani böyle bir şeyi sıfırdan öğrenmenin, o "yandım Allah" aşamalarını geçip sonunda "işte oldu be!" dediğimiz anın verdiği müthiş bir haz var ya? Sanki yapay zeka her şeyi o kadar kolaylaştırınca, o süreçteki mücadeleyi ve dolayısıyla o zirveye çıkma hissini de biraz törpülüyor gibi. Mesela bir müzik aleti çalmayı, bir şeyi elle yapmayı, bir programlama dilini en temelden çözmeyi düşünün. Yapay zeka bu öğrenme eğrisini hızlandırırken, biz o "usta olma" yolculuğunun tadını yeterince çıkarabiliyor muyuz acaba? Yoksa her şeyi bize hazıra getirdiği için, aslında "yapabilen" ama "nasıl yapıldığını" tam bilmeyen bireyler mi olmaya başlıyoruz?

Siz ne düşünüyorsunuz dostlar? Yapay zeka destekli öğrenmelerde, o "ben bu işi başardım" hissini eskisi gibi alabiliyor musunuz? Yoksa artık sizin için süreçten çok sonuca mı odaklanmak önemli hale geldi? Gelecekte bir beceriyi öğrenirken, yapay zekayı bir "yoldaş" mı yoksa "koltuk değneği" mi olarak görüyorsunuz? Fikirlerinizi merak ediyorum!

Konuyu görüntüleyenler

Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?