Neler yeni

Yapay Zeka ile Yaratıcılık: İçimizdeki "AI Sanatçısı"nı Keşfediyor Muyuz?

SosyalForum

Üye
Forum Üyesi
1-a3abd9175330b5cc655fcc5b0f59dc2a.jpg

Selamlar arkadaşlar! Nasılsınız bakalım, keyifler yerinde mi?

Şimdi biliyorsunuz bu yapay zeka mevzusu her yerde. Genelde "işlerimizi elimizden alacak mı?", "robotlar dünyayı ele geçirecek mi?" falan filan konuşuluyor. Ama ben son zamanlarda başka bir şey fark ettim: Özellikle görsel yapay zeka araçları (Midjourney, Stable Diffusion falan) veya müzik yapanlar (Suno gibi) o kadar acayip şeyler ortaya çıkarıyor ki, sanki içimizdeki yaratıcı tarafı uyandırıyorlar! Düşünsenize, daha önce hiç resimle, müzikle alakası olmayan bir sürü insan bir anda prompt yazarak sanat eseri gibi şeyler üretiyor. Sanki bu araçlar, sanatçı olmaya hep özenen ama bir türlü başlayamayan bizlere, bambaşka bir kapı araladı. Hem eğlenceli, hem de ortaya çıkanlar bazen gerçekten büyüleyici oluyor. Bu sadece bir hobi mi kalacak, yoksa ileride "AI Prompt Mühendisi" gibi meslekler de popülerleşecek mi acaba? Ya da bambaşka bir yaratıcılık alanı mı açılacak bizlere?

Siz de denediniz mi hiç bu tür araçları? Ne gibi şeyler ürettiniz, tepkiler nasıldı? Sizce bu, sıradan insanların yaratıcılıkla etkileşimini nasıl değiştirir? Gelecekte bu tarz bir "yaratıcı AI kullanımı" bizim için ne ifade eder, sadece eğlence mi yoksa yeni bir kariyer alanı mı olur? Yorumlarınızı ve deneyimlerinizi merakla bekliyorum! Hadi gelin biraz da bu konuyu deşelim!

Konuyu görüntüleyenler

Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?