Borsa İstanbul ve döviz piyasalarında haftalık veriler açıklandı. Tüm ana yatırım araçları haftayı değer kazanarak kapattı.
Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri, haftalık bazda yatırımcısına ortalama yüzde 2,85 oranında getiri sağladı. Değerli metaller tarafında ise altının gram fiyatı haftayı yüzde 1,40'lık bir yükselişle tamamladı.
Döviz piyasalarında da yukarı yönlü hareketlilik gözlendi. Dolar/TL kuru haftalık bazda yüzde 0,37 değer kazanırken, avro/TL paritesindeki artış oranı yüzde 0,57 olarak kaydedildi. Böylece piyasalarda takip edilen tüm ana yatırım araçları haftayı pozitif bir seyirle geride bırakmış oldu.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin enerji bağımsızlığı hedeflerini ve yeni petrol arama projelerini açıkladı. Diyarbakır'daki yeni sahaların Gabar'dan daha yüksek bir üretim potansiyeli taşıdığı belirtildi.
Fenerbahçe futbol takımına yönelik 2015 yılındaki silahlı saldırı soruşturmasında gözaltına alınan dört şüpheliden biri tutuklandı. Diğer üç şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı uygulandı.
Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim kurumlarındaki yönetici görevlendirme sürecine dair takvimi duyurdu. Süreç, Ağustos ayındaki başvurularla başlayıp Eylül sonunda görev başlangıcıyla tamamlanacak.