Neler yeni

Yaz Kur'an kursları 2,5 milyon öğrenciyle tamamlandı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
f3074cad931cfdf2a73a6aa2947a3d3538c7311c675dcdf29985567cdbd4ae62.webp

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen yaz Kur'an kursları sona erdi. Program kapsamında 2,5 milyon öğrenciye din ve değerler eğitimi verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen yaz Kur'an kursları dönemi resmen sona erdi. Eğitim sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, bu yıl 4 ile 22 yaş aralığındaki toplam 2,5 milyon öğrenciye ulaştıklarını ifade etti.

Akbulut, kursların sadece temel din eğitimiyle sınırlı kalmadığını, çocukların değerler eğitimiyle buluşturulduğunu vurguladı. Eğitim sürecinde oyun, yarışma ve çeşitli atölye çalışmalarıyla öğrencilerin nitelikli vakit geçirmelerinin hedeflendiğini belirten Akbulut, çocukların ebru, tezhip, çini ve mutfak atölyeleri gibi kültürel faaliyetlerle de tanıştıklarını dile getirdi. Kursların sadece Diyanet kayıtlarıyla sınırlı olmadığını, sivil toplum kuruluşlarının da benzer etkinliklerle sürece katkı sağladığını belirtti.

Yurt dışında yaşayan çocuklara yönelik gerçekleştirilen "Bir Yaz Bin Anı" projesi de dönemin dikkat çeken çalışmaları arasında yer aldı. Fransa, Hollanda ve Belçika gibi ülkelerden gelen yaklaşık 100 öğrenci, bir ay boyunca İstanbul'da Türkiye Diyanet Vakfı yurtlarında misafir edildi. Öğrenciler burada hem eğitim faaliyetlerine katıldı hem de şehrin kültürel dokusunu yakından tanıma fırsatı buldu. Akbulut, bu süreci bir eğitimden ziyade medeniyet birlikteliği olarak tanımladı. Velilerin ve çocukların yoğun ilgi gösterdiği kurslar, çocukların sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlayan etkinliklerle tamamlanmış oldu.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Yaz Kur'an kurslarında 2,5 milyon öğrenci eğitim gördü

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Haber spikeri Erhan Çelik'in eşi Op. Dr. Özlem Gültekin hayatını kaybetti. Çiftin boşanma sürecinde olduğu öğrenildi.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?