**SON DAKİKA: Yaz Kur'an Kursları 6 Temmuz'da Başlıyor, Başvurular 13 Temmuz'a Kadar Devam Edecek**
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın koordinasyonunda her yıl geleneksel olarak düzenlenen yaz dönemi Kur'an kursları, bu yıl 6 Temmuz Pazartesi günü itibarıyla başlayacak. Çocuk ve gençlerin yaz tatili döneminde dini bilgilerini pekiştirmesi, Kur'an-ı Kerim öğrenmesi ve ahlaki değerler eğitimi alması amacıyla planlanan bu eğitim programları için başvurular, 13 Temmuz tarihine kadar alınmaya devam edecek.
Ülke genelindeki cami ve Kur'an kurslarında gerçekleştirilecek olan programlar, temel dini bilgiler, ibadet esasları, ahlak ve değerler eğitimi ile Kur'an-ı Kerim okuma ve anlama becerilerinin geliştirilmesini hedeflemektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı, yaz Kur'an kurslarının, genç nesillerin milli ve manevi değerlerle donatılması açısından büyük önem taşıdığını ve geniş bir katılımcı kitlesine ulaşmasını beklediğini ifade etmiştir.
Kurslara katılım şartları ve eğitim programlarının içeriğine ilişkin detaylı bilgilere, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi internet sitesi ve ilgili il/ilçe müftülükleri aracılığıyla ulaşılabileceği belirtilmiştir. Eğitim sürecinin verimli ve güvenli bir ortamda yürütülmesi amacıyla gerekli tüm hazırlıkların titizlikle tamamlandığı bildirilmiştir.