Selamlar millet! Nasılsınız bakalım, kodlar akıyor mu yoksa 'Bu niye çalışmıyor ya?!' diye ekranla bakışıp saç baş yoluyor muyuz yine? Valla bugün ben yine o meşhur 'undefined is not a function' hatasıyla güreştim 2 saat. O anki çile, o anki sabır testini hepimiz çok iyi biliyoruzdur sanırım, çözünce de gelen o tatlı zafer hissi yok mu… İşte bu yüzden bırakamıyoruz bu işi herhalde!
Şimdi bu çileleri çekerken bir yandan da kafamda deli sorular dönüyor. Yapay zeka aldı başını gidiyor, her gün yeni bir gelişme. Bizim bu didinmelerimiz boşa mı gidecek, yoksa AI bizim en büyük yardımcımız olup yeni kapılar mı açacak? ChatGPT, Copilot falan derken bazı işler otomatikleşti, bu kesin. Peki bu durum, bu tatlı belaya yeni bulaşacak kardeşlerimizi nasıl etkiler? Sıfırdan bu dünyaya adım atacak birine hangi dili öneririz, hangi yol haritasını çizeriz ki en az çileyle, en çok keyifle ilerlesin?
Haydi bakalım dostlar, siz ne dersiniz?
Şimdiye kadar sizi en çok zorlayan, unutulmaz kod çileniz neydi?
Yapay zeka bu işin neresine evriliyor sizce, korkmalı mıyız yoksa kucaklamalı mıyız?
Ve en önemlisi, bu harika ama bir o kadar da zorlu dünyaya yeni başlayacak kardeşlerimize ilk adım olarak ne öğütlersiniz, hangi dil candır?