Millî Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sürecin titizlikle sürdürüleceğini vurguladı.
Millî Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde geniş bir mutabakatla, 467 milletvekilinin oyuyla kabul edilen düzenleme, ülkenin huzurlu ve güvenli geleceği adına atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, yasal düzenlemenin hayırlı olmasını diledi. Erdoğan, sürecin başarıyla tamamlanmasında emeği geçen başta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve MHP grubu olmak üzere, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a, AK Parti milletvekillerine ve yapıcı tutum sergileyen tüm siyasi parti gruplarına teşekkürlerini iletti.
Sürecin bugüne kadar kazasız bir şekilde ilerlemesine katkı sağlayan devlet kurumlarını ve görevlileri tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bundan sonraki aşamalara dair de mesaj verdi. Şehit yakınları ve gazilerin hassasiyetlerinin ön planda tutulduğunu belirten Erdoğan, "Süreci aynı samimiyet ve titizlikle yönetmeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı. Yeni kanun çerçevesinde, ilgili kurum ve kurulların riyasetinde toplumsal bütünleşmeyi güçlendirecek adımların atılması hedefleniyor.
1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hayırlara vesile olmasını diliyorum
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Emniyet Genel Müdürlüğü, 2026 yılına ait atama ve terfi sonuçlarını resmen açıkladı. 270 personelin görev yeri değişikliği ve terfi işlemleri tamamlanarak sisteme yüklendi.