Neler yeni

Yeni Nesil Girişimcilik Zirvesi'nde Teknoloji ve Eğitim Vurgusu

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
d51932607747be45eb03d0a67ce541646ae49249905a1eb6983a12a2536fd648.webp

İstanbul'da düzenlenen 16. Yeni Nesil Girişimcilik Zirvesi, Türkiye'nin teknoloji ekosistemindeki güncel verileri ve eğitim alanındaki gelişmeleri masaya yatırdı. Etkinlikte kadınların girişimcilikteki rolü ve eğitim projeleri öne çıktı.

Para Dergisi tarafından organize edilen 16. Yeni Nesil Girişimcilik Zirvesi, 25 Ağustos tarihinde İstanbul'da gerçekleştirildi. Zirvede Türkiye'nin teknoloji ve girişimcilik ekosistemine dair önemli istatistikler paylaşıldı.

Paylaşılan verilere göre, Türkiye'de kadınların STEM eğitimini tamamlama oranı yüzde 91 gibi yüksek bir seviyeye ulaştı. Buna karşın teknoloji girişimlerinde kadın kurucu veya aktif ortaklık oranı yüzde 13 seviyesinde kalıyor. Eğitim alanında ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ilde toplam 526 yenilikçi sınıf kurulduğu belirtildi. Ayrıca, Türkiye Tech Visa programı aracılığıyla 97 farklı ülkeden 5 binin üzerinde teknoloji profesyoneli yerel ekosisteme dahil edildi.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Almanya'da konut inşaatlarındaki duraklama, 1,35 milyon dairelik rekor bir açığa yol açarak ekonomik büyümeyi ve sosyal dengeleri tehdit ediyor. Uzmanlar, yüksek maliyetler ve azalan yatırımlar nedeniyle sektörde 15 yılın en düşük üretim seviyesinin beklendiğini belirtiyor.

Zorunlu Deprem Sigortası'nda 6 Eylül'den itibaren konut satışlarında alıcı ve satıcı işlemleri birbirinden ayrılıyor. Uzmanlar, iş yerlerinin DASK kapsamındaki durumu hakkında önemli uyarılarda bulunuyor.

Krom, yüksek sıcaklığa ve korozyona dayanıklılığı sayesinde paslanmaz çelikten kimya sanayisine kadar geniş bir yelpazede kullanılıyor. Türkiye, zengin krom yataklarıyla dünya üretiminde önemli bir konumda bulunuyor.

Konuyu görüntüleyenler

SosyalForum'a Hoş Geldiniz!

Sitemize henüz üye olmadınız mı? Binlerce güncel konuyu kaçırmamak, yorum yapmak ve sohbete katılmak için hemen aramıza katılın.

Şimdi Ücretsiz Üye Ol Hayır teşekkürler, ziyaretçi olarak okumaya devam edeceğim

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?