- Katılım
- 29 Nis 2026
- Mesajlar
- 1,522
- Tepkime puanı
- 4
- Puanları
- 18
Son günlerde siyaset gündemine bomba gibi düşen bir gelişme var: CHP'den ayrılan 13. siyasi parti olan 'Yeni Parti' resmen kuruldu! Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından siyasi partiler kayıtlarına işlenen bu yeni oluşum, daha ilk günden hem logosu hem de sosyal medya kullanımıyla büyük tartışmalara yol açtı.
Partinin tanıtımında kullanılan sosyal medya hesabının, 2015 yılında açılmış ve 200 binin üzerinde takipçisi olan eski bir CHP TBMM Grubu hesabına ait olması dikkat çekti. Bu durum, 'hazır bir hesapla yola çıkıldı' eleştirilerini beraberinde getirdi. Ayrıca, partinin logosunun tipografisi ve kırmızı degradeli tasarımı nedeniyle sosyal medyada Netflix'e benzetilmesi de gündem oldu. Bu benzetmeler, partinin kimliği ve özgünlüğü hakkında soru işaretleri doğurdu.
Öte yandan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ziyaret listesinde 12 siyasi parti olmasına rağmen Bağımsız Türkiye Partisi'nin (BTP) yer almaması da siyaset kulislerinde konuşulan bir başka konu. BTP Genel Sekreteri Mustafa Hayri Ergan, bu durumu CHP yetkililerinin vicdanına bıraktığını belirtirken, kendilerinin görüşme talebinde bulunmadığını ve kendi siyasetlerini yaptıklarını ifade etti. Bu gelişmeler, Türkiye siyasetindeki dinamikleri ve parti içi ilişkileri bir kez daha gözler önüne serdi.
Yeni Parti'nin bu tartışmalı başlangıcı ve diğer partilerle olan ilişkileri, önümüzdeki dönemde siyaset sahnesinde nasıl bir etki yaratacak merak konusu. Siz bu gelişmeler hakkında ne düşünüyorsunuz? Yeni Parti'nin geleceği hakkında tahminleriniz nelerdir?