Neler yeni
SON DAKİKA

Magazin Dünyasının Perde Arkası

Ünlüler, özel haberler, flaş gelişmeler ve konuşulan tüm magazin gündemi tek tıkla.

Hemen Oku →

Yenilenebilir enerji üretimi mayısta zirveye ulaştı

SosyalForum

Üye
Forum Üyesi
yenilenebilir-enerji-getty-1694448.jpg

Türkiye'nin Elektrik Üretiminde Yenilenebilir Enerji Payı Mayısta Rekor Kırdı: Yüzde 72,3'e Ulaştı

Türkiye'de elektrik üretiminde yenilenebilir enerji kaynaklarının payı, Mayıs ayında tarihi bir zirveye ulaşarak yüzde 72,3 olarak kaydedildi. Bu oran, ülkenin enerji sektöründe son 26 yılın en yüksek seviyesi olarak dikkat çekti ve yeşil enerji dönüşümündeki önemli adımları gözler önüne serdi. Açıklanan verilere göre, yerli ve temiz kaynaklardan elektrik üretimindeki bu artış, sürdürülebilir enerji hedeflerine ulaşma yolunda kaydedilen ilerlemenin somut bir göstergesi oldu.

Aynı dönemde, ülkenin elektrik üretimindeki kömür payında ise belirgin bir düşüş yaşandı. Mayıs ayında kömürden elektrik üretim oranı yüzde 17 seviyesine geriledi. Bu düşüş, son 22 yılın en düşük kömür payı olarak kayıtlara geçerken, Türkiye'nin enerji portföyünde fosil yakıtlardan yenilenebilir enerjiye doğru yaşanan stratejik kaymayı teyit etti. Kömürün üretimdeki payının azalmasıyla birlikte, ülkenin karbon emisyonlarını düşürme ve iklim değişikliğiyle mücadele hedeflerine de katkı sağlandığı belirtildi.

Mayıs ayında kaydedilen bu veriler, Türkiye'nin enerji bağımsızlığını güçlendirme ve yerli kaynaklara yönelme stratejisinin somut sonuçlarını yansıtmaktadır. Yenilenebilir enerji kaynaklarının elektrik üretimindeki bu öncü rolü, ülkenin hem enerji arz güvenliğini artırmasına hem de çevresel sürdürülebilirlik ilkelerine bağlılığını pekiştirmesine olanak tanımaktadır. Sektör temsilcileri, bu eğilimin devam etmesinin, Türkiye'nin global enerji pazarındaki rekabet gücünü artıracağı ve gelecek nesiller için daha temiz bir çevre bırakma konusunda önemli bir adım teşkil edeceği yönünde değerlendirmelerde bulundu.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?