Neler yeni

Yerli akıllı telefon projesinde hedef 2027

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
715fd02f9b65908d2d40a98fbd2080dce29983ba786acadc4ece6179219625bb.webp

ASELSAN ve Türk Telekom iş birliğiyle geliştirilen yerli akıllı telefonların 2027'nin ilk çeyreğinde tanıtılması planlanıyor. Üç farklı modelden oluşacak cihazların Togg ekosistemiyle entegre çalışması hedefleniyor.

Türkiye'nin yerli ve milli akıllı telefon üretimi için yürütülen çalışmalarda sona yaklaşılıyor. ASELSAN, Türk Telekom ve TTT İnovasyon ortaklığında sürdürülen proje kapsamında, cihazların 2027 yılının ilk çeyreğinde teknoloji dünyasına tanıtılması hedefleniyor. Türk Dünyası İş Konseyi yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara göre, proje üç farklı model üzerine kurgulanıyor.

Geliştirilen telefonların en dikkat çekici ortak özelliği, doğal afetler ve olağanüstü durumlarda iletişimin kesintisiz sürmesini sağlayacak uydu anteni teknolojisi olacak. Proje kapsamında şu modeller öne çıkıyor:

Cihazların yazılım altyapısında yerlilik oranının zamanla artırılması ve tamamen yerli bir işletim sistemine geçilmesi planlanıyor. Ayrıca, telefonların kullanıcı arayüzünün yerli otomobil Togg'un dijital ekosistemiyle tam uyumlu çalışması hedefleniyor.

Telefonların ilk üretim aşaması İstanbul'da gerçekleştirilecek. İlerleyen dönemlerde ise üretim kapasitesini artırmak amacıyla yeni fabrikaların ve üretim hatlarının devreye alınması planlanıyor. Cihazların piyasaya sürülmesinde telekomünikasyon operatörlerinin yanı sıra teknoloji perakendecileri de aktif rol oynayacak. Suya ve toza dayanıklı olarak tasarlanan telefonların, küresel rakiplerle rekabet edebilecek teknik donanıma sahip olması amaçlanıyor. Projenin tanıtımının ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılması öngörülüyor.

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Türkiye'nin yerli telefonu için tarih netleşti: 3 model geliyor

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Konuyu görüntüleyenler

SosyalForum'a Hoş Geldiniz!

Sitemize henüz üye olmadınız mı? Binlerce güncel konuyu kaçırmamak, yorum yapmak ve sohbete katılmak için hemen aramıza katılın.

Şimdi Ücretsiz Üye Ol Hayır teşekkürler, ziyaretçi olarak okumaya devam edeceğim
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?