Neler yeni

Yerli Elektrikli Lokomotif E5000'de Seri Üretim Süreci Sürüyor

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
9c9122996bcc0b140bc5e379def354487f0589af831db935b9148f9535f0e33e.webp

Türkiye'nin ilk yerli elektrikli ana hat lokomotifi E5000'in seri üretim çalışmaları Eskişehir'de devam ediyor. Avrupa sertifikasyonunu tamamlayan lokomotiflerin teslimatları planlanan takvime göre ilerliyor.

Türkiye'nin raylı sistemler alanındaki yerli ve milli üretim hamlesi olan Eskişehir 5000 (E5000) elektrikli ana hat lokomotifinde seri üretim süreci hız kesmeden devam ediyor. TÜRASAŞ Eskişehir Bölge Müdürlüğü tesislerinde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Eskişehir Valisi Erdinç Yılmaz, lokomotifin test sürüşüne katılarak üretim aşamaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Vali Yılmaz, incelemeleri sırasında E5000 projesinin ulaştığı teknik başarıya dikkat çekti. Lokomotifin tüm test süreçlerini başarıyla geçtiğini belirten Yılmaz, ürünün Avrupa genelinde kabul gören standartlara sahip olduğunu vurguladı. Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve üretilen E5000, Türkiye'nin ulaşım teknolojilerindeki yerlileşme vizyonunun önemli bir parçası olarak öne çıkıyor.

TÜRASAŞ ile TCDD Taşımacılık A.Ş. arasında imzalanan 95 adetlik lokomotif sözleşmesi kapsamında üretim faaliyetleri planlandığı şekilde ilerliyor. 2025 yılı içerisinde üretimi tamamlanan 20 adet E5000 lokomotifi TCDD Taşımacılık A.Ş. filosuna dahil edilerek teslim edildi. Projenin bir sonraki aşamasında ise 2026 yılı için 30 adet lokomotifin daha üretilmesi hedefleniyor. Seri imalat çalışmaları, Türkiye'nin demir yolu ağındaki elektrikli lokomotif ihtiyacını yerli imkanlarla karşılama hedefine hizmet ediyor.

Vali Yılmaz, ziyaret programı kapsamında ayrıca 1894 yılından bu yana faaliyet gösteren TÜRASAŞ tesislerini ve Türk otomotiv tarihinin simgelerinden olan Devrim Arabaları Müzesi'ni de gezerek kurumun köklü geçmişi hakkında bilgi edindi.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Eskişehir Valisi Yılmaz, elektrikli ana hat lokomotifi E5000 test sürüşüne katıldı

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?