Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Türkiye, dışa bağımlılığı azaltmak amacıyla lityum borat tuzları üretecek yeni bir tesisi hizmete açtı. Tesis, özellikle cam ve çimento sanayisinin ihtiyaçlarını yerli kaynaklarla karşılamayı hedefliyor.
Türkiye, sanayi sektöründe dışa bağımlılığı azaltmak adına önemli bir adım attı. TENMAK BOREN bünyesinde kurulan Lityum Borat Tuzları Üretim Tesisi, düzenlenen törenle resmen devreye alındı.
Özellikle cam ve çimento endüstrisinde yoğun olarak kullanılan lityum borat bileşikleri, bugüne kadar büyük oranda ithalat yoluyla karşılanıyordu. Yeni tesis sayesinde bu kritik bileşiklerin yerli ve milli imkanlarla üretilmesi sağlanarak, sanayinin hammadde ihtiyacının yurt içinden karşılanması hedefleniyor.
1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
TENMAK BOREN Lityum Borat Tuzları Üretim Tesisi devreye alındı
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Siber saldırganlar, Cloudflare altyapısını kullanarak kullanıcıların Microsoft hesap bilgilerini ele geçiren karmaşık bir kimlik avı yöntemi geliştiriyor. Uzmanlar, sahte CAPTCHA sayfalarına ve tarayıcı içinde tarayıcı tekniğine karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor.
Sosyal medya platformlarında paylaşılan kişisel veriler, siber suçlular tarafından kimlik hırsızlığı ve dolandırıcılık amacıyla kullanılabilmektedir. Uzmanlar, özellikle konum, seyahat planı ve özel belge paylaşımları konusunda kullanıcıları uyarıyor.