Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Türkiye'nin yerli üretimi E5000 lokomotifi, Avrupa Birliği standartlarına uygunluk belgesi olan TSI sertifikasını aldı. Bu gelişmeyle birlikte milli lokomotifin dünya pazarlarına ihracatının önü açıldı.
Türkiye'nin demir yolu sanayisindeki yerli üretim hamleleri önemli bir aşamayı geride bıraktı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, TÜRASAŞ tarafından geliştirilen E5000 elektrikli lokomotifinin Avrupa Birliği sertifikasyon sürecinin başarıyla tamamlandığını duyurdu.
Üretim tesislerinde ve saha performans testlerinde zorlu süreçlerden geçen E5000, uluslararası demir yolu standartlarına uygunluğunu kanıtlayarak TSI belgesini almaya hak kazandı. Bakan Uraloğlu, belgenin TÜRASAŞ Genel Müdürlüğü'ne teslim edildiğini belirterek, bu gelişmenin yerli lokomotifin dünya pazarlarına açılması adına kritik bir adım olduğunu vurguladı.
E5000'in dünya standartlarında üretildiğinin tescillenmesiyle birlikte, Türkiye'nin demir yolu teknolojileri alanındaki rekabet gücünün artması hedefleniyor. Bakanlık, Türkiye'nin yerli üretim kapasitesini küresel ölçekte büyütmeye ve demir yolu sanayisindeki kabiliyetlerini uluslararası arenaya taşımaya kararlılıkla devam edeceğini ifade etti. Bu sertifikasyon, yerli lokomotifin Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere dünya genelindeki pazarlara satışının önündeki teknik engelleri kaldırmış oldu.
1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Türkiye'nin milli lokomotifine Avrupa ve dünya pazarı yolu! Bakan Uraloğlu duyurdu: Kritik aşama tamamlandı
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Ege Maden İhracatçıları Birliği, 2026-2030 çalışma dönemini Afyonkarahisar'da başlattı. Sektör temsilcileri, ihracatı 2 milyar dolara taşıyacak yeni stratejilerini açıkladı.