Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Kars'ta yaşayan 43 yaşındaki K.D, 4 yıllık uyuşturucu bağımlılığını Yeşilay'ın desteğiyle yenerek yeni bir hayata adım attı. Tedavi sürecinin ardından işini geri kazanan K.D, geleceğe umutla bakıyor.
Kars'ta yaşayan 43 yaşındaki K.D, Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) ve rehabilitasyon merkezlerinin desteğiyle 4 yıl süren uyuşturucu bağımlılığından kurtularak hayatını yeniden kurdu. Daha önce Iğdır'da kafe işletmeciliği yapan K.D, alkol tüketimi sırasında bir arkadaşının verdiği maddeyle tanışarak bağımlılık sürecine girdi. Zamanla madde kullanımı arttı ve bu durum işini, ailesini ve sosyal çevresini kaybetmesine neden oldu.
Yaşamının kötüleştiği bir dönemde ailesinden yardım isteyen K.D, ailesinin desteğiyle Yeşilay ile iletişime geçti. YEDAM'daki görüşmelerin ardından Diyarbakır'daki Yeşilay Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi sürecine başlayan K.D, burada günlük yaşam alışkanlıklarını yeniden kazandı.
Bağımlılıktan kurtulduktan sonra Kars'ta yeni bir hayat kuran K.D, bir firmada müdür olarak çalışmaya başladı ve geleceğe umutla bakıyor. K.D, yaşadığı süreci anlatırken, bağımlı olduğunun farkında olmadığını, en yakın arkadaşının verdiği maddeyle bu duruma geldiğini belirtti. Halüsinasyonlar görmeye başladığını, agresifleştiğini ve ailesinden koptuğunu ifade eden K.D, bir akşam eşine sarılarak yardım istediğini söyledi.
Madde kullanmayı bırakmakta zorlanan K.D, bir gece jandarma uygulama noktasına giderek kendini ihbar etti. Test sonuçlarının pozitif çıkması üzerine ehliyetine el konulan K.D, ailesi ve bir hocanın yardımıyla Yeşilay ile tanıştı. Yeşilay'ın sunduğu destek ve yol göstericiliğin kendisi için çok önemli olduğunu vurgulayan K.D, rehabilitasyon merkezindeki atmosferin kendisini önemsendiğini hissettirdiğini dile getirdi.
K.D, rehabilitasyon sürecinde diş fırçalamak, yatağını toplamak gibi basit görünen davranışların hayata tutunmada ne kadar önemli olduğunu öğrendiğini belirtti. Bağımlılıkla mücadele eden kişi ve ailelere çağrıda bulunan K.D, Yeşilay'ın ücretsiz ve gizlilik esasına dayalı hizmetlerinin bağımlılıktan kurtulma sürecinde büyük rol oynadığını vurguladı. İlk adımın 'Ben bunu bırakmak istiyorum' demek olduğunu ve sonrasındaki yol haritasını YEDAM ve rehabilitasyon merkezlerinde öğrendiğini sözlerine ekledi.
1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Yeşilay desteğiyle uyuşturucudan kurtulup hayatını yeniden kurdu