- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 30,772
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Özbekistan Cumhurbaşkanlığı İdaresi Başkanı Saida Shavkatovna Mirziyoyeva, YETEV Okulları Başakşehir Kampüsü'nü ziyaret etti. Ziyarette okulun eğitim modelleri ve atölye çalışmaları hakkında incelemelerde bulunuldu.
Özbekistan Cumhurbaşkanlığı İdaresi Başkanı Saida Shavkatovna Mirziyoyeva, İstanbul'da bulunan YETEV Okulları Başakşehir Kampüsü'ne resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Kampüs girişinde Özbekistanlı öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Mirziyoyeva'ya, YETEV Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan eşlik etti.
Ziyaret süresince okulun eğitim felsefesi ve öğrenci gelişimini destekleyen uygulamalar hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı. Programın ilk duraklarından biri olan anaokulu bölümünde, Montessori eğitim modelinin çocukların bağımsızlık kazanma ve kendi hızlarında öğrenme süreçleri üzerindeki etkileri ele alındı. Necmeddin Bilal Erdoğan, sınıflarda kullanılan somut eğitim materyallerinin çocukların beceri gelişimine katkılarını aktardı.
Heyet, okulun farklı kademelerindeki eğitim ortamlarını yerinde inceledi. Kuran sınıfı ve drama atölyesindeki faaliyetleri gözlemleyen Mirziyoyeva, öğrencilerin sosyal ve akademik gelişimlerini destekleyen çalışmaları yakından takip etti. Özellikle mutfak atölyesinde gerçekleştirilen uygulamalar dikkat çekti. Burada öğrencilere sofra adabı, yemek hazırlama süreçleri ve sunum becerileri kazandırmayı hedefleyen çalışmalar hakkında bilgi verildi. İlkokul ve lise sınıflarının yanı sıra fen laboratuvarlarını da gezen Mirziyoyeva, okulun farklı yaş gruplarına yönelik sunduğu öğrenme ortamlarını inceleyerek ziyaretini tamamladı.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Donald Trump'ın savaşı bitirme karşılığında Ukrayna'dan taviz istemesine sert tepki gösterdi. Zelenski, vatanlarının pazarlık konusu olmadığını vurgulayarak, bağımsızlıkları için ABD desteği olmadan da mücadele edeceklerini belirtti.
İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, seçim kararı sonrası kamu kaynaklarını kullandığı iddiasıyla hakkında başlatılan soruşturma kapsamında para cezasıyla karşı karşıya kalabilir. Halk Partisi ve SALF partileri tarafından yapılan şikayet üzerine açılan soruşturma, Sanchez'in geçmişteki seçim yasası ihlali iddialarını da gündeme getirdi.