Neler yeni

YİMER 157 yabancılar için 11 yıldır güven kapısı oldu

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
83a6e778b81a5091ccab03adc9b67ba32ffe1fae21dc4602d0dd7ff3e5734c2f.webp

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren YİMER 157, 11 yılda milyonlarca çağrıya yanıt vererek yabancıların Türkiye'deki rehberi oldu. Merkez, acil yardım hattıyla binlerce kişinin hayatını kurtarırken teknolojik altyapısını geliştirmeye devam ediyor.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren YİMER 157, Türkiye'de bulunan yabancıların vize, ikamet izni ve uluslararası koruma gibi konularda doğru bilgiye ulaşmasını sağlıyor. 20 Ağustos 2015 tarihinde faaliyete geçen merkez, 11 yıllık süreçte yabancıların Türkiye'deki en önemli iletişim noktalarından biri haline geldi.

Türkçe, İngilizce, Rusça, Arapça ve Farsça dillerinde hizmet veren merkez, hafta içi 08.00-18.00 saatleri arasında genel bilgilendirme yaparken, acil yardım ve ihbar hattı ile 7 gün 24 saat esasına göre çalışıyor. Göç İdaresi Başkanı Muhammet Selami Yazıcı, merkezin 11 yılda 27 milyon 713 bin çağrıyı karşıladığını ve bu görüşmelerin toplam 42 milyon dakikayı bulduğunu belirtti.

YİMER 157'nin sadece bir çağrı merkezi olmadığını vurgulayan yetkililer, acil yardım hattının insan hayatı üzerindeki kritik rolüne dikkat çekiyor. İnsan ticareti, zorla çalıştırma, kayıp ihbarları ve doğal afetler gibi acil durumlarda kolluk birimleriyle koordineli çalışan merkez, bugüne kadar 1030 acil yardım çağrısı sayesinde 15 bin 854 kişinin hayatının kurtarılmasına öncülük etti.

Uluslararası öğrencilerin Türkiye ile dünya arasında bir köprü olduğunu ifade eden Başkan Yazıcı, Yükseköğretim Kurulu ile yapılan iş birliği sayesinde öğrencilerin kendi konularıyla ilgili doğrudan temsilciye bağlanabildiğini açıkladı. Öğrenciler, telefonda '2' tuşuna basarak kayıt süreçleri ve ikamet izinleri hakkında hızlı destek alabiliyor.

Gelecek dönemde yapay zeka destekli çözümlerle hizmet kalitesini artırmayı hedefleyen YİMER 157, uluslararası alanda kazandığı 10 ödülle de başarısını tescilledi. Türkiye'nin misafirperverlik geleneğini hukuk ve teknolojiyle birleştiren merkez, yabancıların yasal süreçlerini kolaylaştırmaya devam ediyor.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

YİMER 157, 11 yıldır yabancıların Türkiye'deki güvenilir iletişim noktası

Konuyu görüntüleyenler

SosyalForum'a Hoş Geldiniz!

Sitemize henüz üye olmadınız mı? Binlerce güncel konuyu kaçırmamak, yorum yapmak ve sohbete katılmak için hemen aramıza katılın.

Şimdi Ücretsiz Üye Ol Hayır teşekkürler, ziyaretçi olarak okumaya devam edeceğim

📊 Günlük haberleri en çok hangi platformdan takip ediyorsunuz?

• Sosyal Medya (X / Instagram)

• Haber Siteleri / TV

• Forumlar ve Sözlükler

• YouTube / Podcast

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?