**YKS Maratonu Bugün Başlıyor**
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından düzenlenen, üniversiteye geçişte kilit rol oynayan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bugün başlıyor. Toplam 2 milyon 425 bin 628 adayın başvuruda bulunduğu 2026-YKS, ülke genelindeki sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek ilk oturumla start alacak. Bu devasa organizasyon, milyonlarca adayın gelecekteki eğitim hayatı için büyük bir öneme sahiptir.
Sınav maratonunun ilk adımı olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) oturumu, sabah saatlerinde başlayacak ve adayların Türkçe, Sosyal Bilimler, Matematik ve Fen Bilimleri alanlarındaki temel bilgi ve yeterliliklerini ölçecek. YKS'nin devamında ise Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) oturumları, ileri tarihlerde gerçekleştirilerek adayların farklı lisans programlarına yönelik akademik yeterlilikleri sınanacaktır. Bu çoklu oturum yapısı, adayların kapsamlı bir değerlendirmeye tabi tutulmasını sağlamaktadır.
Türkiye genelinde on binlerce görevlinin katılımıyla, titizlikle yürütülen sınav sürecinde, adayların kimlik kontrolleri ve güvenlik önlemleri üst düzeyde tutulmaktadır. Üniversite hayallerine ulaşmak isteyen milyonlarca gencin kaderini belirleyecek olan bu sınavlar, eğitim sistemimizin en kritik aşamalarından birini teşkil etmektedir. Sınavların sorunsuz ve adil bir ortamda tamamlanması için gerekli tüm hazırlıklar ÖSYM tarafından eksiksiz bir şekilde yerine getirilmiştir.