Neler yeni

YKS maratonu TYT oturumuyla başladı

SosyalForum

Üye
Forum Üyesi
yks-2470333.jpg

YKS Maratonu Temel Yeterlilik Testi (TYT) Oturumuyla Başladı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenen 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2026-YKS), milyonlarca üniversite adayının yükseköğretime geçiş hedefini belirleyecek olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) oturumuyla resmen başlamıştır. Türkiye genelindeki sınav merkezlerinde eş zamanlı olarak başlayan TYT, adayların Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri alanlarındaki yeterliliklerini ölçmeyi amaçlamaktadır. Bu oturum, YKS maratonunun ilk ve en temel aşamasını teşkil etmektedir.

Sınav binalarına girişler, adayların kimlik ve güvenlik kontrolleri titizlikle yapılarak sabah saatlerinde tamamlanmıştır. Adaylar, kendilerine ayrılan sınav salonlarında yerlerini aldıktan sonra, Temel Yeterlilik Testi oturumuna başlamıştır. Toplam 165 dakika süren TYT'de adaylara 120 soru yöneltilmekte olup, bu sorular okuduğunu anlama, mantıksal akıl yürütme, problem çözme becerileri ve temel bilgi düzeyini ölçer niteliktedir. Sınavın düzen ve güvenliğini sağlamak amacıyla adayların cep telefonu, elektronik cihaz ve benzeri yasaklı materyallerle sınav salonlarına girmelerine kesinlikle izin verilmemiştir. ÖSYM tarafından yürütülen detaylı hazırlıklar neticesinde, TYT oturumu herhangi bir olumsuzluğa mahal verilmeden sorunsuz bir şekilde başlamıştır.

2026-YKS maratonu, Temel Yeterlilik Testi oturumunun ardından, yarın gerçekleştirilecek olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) oturumlarıyla devam edecektir. Bu üç oturumun sonuçları, adayların farklı puan türlerindeki başarı sıralamalarını ve tercih edebilirliğini belirleyici nitelikte olacaktır. Üniversite adayları, hayallerindeki yükseköğretim programlarına yerleşmek amacıyla bu zorlu sınav sürecinde tüm bilgilerini ve yeteneklerini sergilemektedir. Sınav sürecinin tüm aşamaları, ÖSYM'nin belirlediği kurallar ve güvenlik protokolleri çerçevesinde titizlikle yürütülmektedir.

Konuyu görüntüleyenler

Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?