Neler yeni

YKS maratonu yarın TYT ile başlayacak

SosyalForum

Üye
Forum Üyesi
yks-universite-sinav-aa-1860970.jpg

YKS Maratonu Yarın TYT İle Başlayacak

Türkiye'de yükseköğretime geçişin anahtarı niteliğindeki Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2026-YKS) maratonu, yarın (Cumartesi) Temel Yeterlilik Testi (TYT) oturumuyla başlayacak. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından düzenlenecek olan bu önemli sınav için toplam 2 milyon 425 bin 628 adayın başvuru yaptığı duyuruldu. Hafta sonu iki ayrı oturumda gerçekleştirilecek olan 2026-YKS, adayların hayallerindeki üniversitelere ulaşma yolundaki ilk ve en kritik adımını oluşturuyor.

Sınav programına göre, ilk oturum olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) yarın (Cumartesi) tüm sınav merkezlerinde eş zamanlı olarak yapılacak. Adaylar, Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri testlerinden oluşan TYT'de başarı göstermek için ter dökecek. Pazar günü ise maraton, sabah Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve öğleden sonra Yabancı Dil Testi (YDT) oturumlarıyla devam edecek. AYT, üniversite programlarına yerleşmek isteyen adaylar için büyük önem taşırken, YDT ise yabancı dil puanıyla öğrenci alan programları tercih edecek adayların katılımıyla gerçekleştirilecek.

ÖSYM, sınavların güvenli ve sorunsuz bir ortamda yapılabilmesi için tüm tedbirleri alırken, adayların da sınav öncesi ve sırasında dikkat etmesi gereken önemli kurallar bulunuyor. Sınav giriş belgeleri ve geçerli kimlik belgeleri olmadan adayların sınav salonlarına alınmayacağı önemle vurgulanırken, cep telefonu, akıllı saat gibi elektronik cihazlar ve yasaklı materyallerle sınav binalarına girilmesine kesinlikle izin verilmeyecek. Adayların sınav başlangıç saatinden belirli bir süre önce sınav binalarında hazır bulunmaları ve ÖSYM'nin belirlediği tüm kurallara titizlikle uymaları, sınav sürecinin sorunsuz ilerlemesi açısından kritik öneme sahiptir. Bu büyük sınav, milyonlarca gencin eğitim ve kariyer hedeflerine ulaşmasında belirleyici bir rol oynayacaktır.

Konuyu görüntüleyenler

Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?