Neler yeni

YKS maratonunda ikinci gün

SosyalForum

Üye
Forum Üyesi
yks-giris-aa-2470419.jpg

YKS Maratonunda İkinci Gün

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Türkiye genelindeki 81 il ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başkenti Lefkoşa'da toplam 254 sınav merkezinde düzenlenen 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2026-YKS) maratonunda heyecan ikinci gün de devam ediyor. Üniversite hayallerini gerçekleştirmek isteyen yüz binlerce adayın katılımıyla sınavın ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) az önce başladı. Adaylar, kritik öneme sahip bu oturumda alan bilgilerini ortaya koyarak yükseköğretim programlarına yerleşmek için ter döküyor.

AYT oturumu, sabah saatlerinde başlatıldı ve adayların gelecekleri için belirleyici rol oynayan soruları yanıtlamaları bekleniyor. Sınav takvimine göre günün üçüncü ve son oturumu olan Yabancı Dil Testi (YDT) ise saat 15.45'te başlayacak. Bu oturuma, dil puanıyla öğrenci alan bölümlere yerleşmeyi hedefleyen 203 bin 639 adayın katılımıyla yoğun bir rekabet yaşanması öngörülüyor. Sınav merkezlerinde ve çevresinde, adaylar ile onlara destek olan ailelerinin oluşturduğu bir hareketlilik gözlemleniyor.

Sınav süreçleri, ÖSYM'nin belirlediği kurallar çerçevesinde titizlikle yürütülmekte olup, sınav güvenliği en üst düzeyde sağlanmaktadır. Adayların sınav performansları, gelecekteki eğitim ve kariyer hedefleri açısından büyük bir dönüm noktası teşkil etmektedir. Üniversiteye giriş süreci, YKS'nin tüm oturumlarının tamamlanmasının ardından elde edilecek puanlarla birlikte yerleştirme işlemleriyle neticelenecektir.

Konuyu görüntüleyenler

Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?